Populaire merken

Gazelle Cabby bakfiets

Met de praktische Cabby bakfiets van Gazelle kun je gemakkelijk drie kinderen vervoeren. Doordat deze bakfiets voorzien is van veiligheidsgordels blijven de kinder veilig zitten. De bakfiets van Gazelle is zeer wendbaar in het verkeer. Een bijkomend voordeel is dat je deze bakfiets kunt opvouwen. Zie hiernaast de review van Mommytalks.

Goedkope bakfiets

Geen fietsen gevonden!

Alle goedkope bakfietsen

Bakfiets.nl CargoBike Lang

Best geteste bakfiets door Fietsersbond

Een zeer belangrijk gegeven over deze bakfiets is dat de Fietsersbond geen minpunten heeft kunnen vinden. De belangrijkste positieve punten zijn: zeer stabiel dankzij de goede standaard, trapt het lichtste van de geteste fietsen en veel upgrades mogelijk.

Bakfietsen om je hond mee te vervoeren

Geen fietsen gevonden!

Bakfiets kopen

Is een bakfiets het soort fiets dat je zoekt? Tegenwoordig zijn er veel verschillende bakfietsen op de markt verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. De eerste keuze die je hierin moet maken is: wil ik een bakfiets met trapondersteuning of niet? En wil ik mijn bakfiets online kopen? Het voordeel van het laatste is dat de prijzen lager uitvallen dan wanneer je deze bij de fietsenmaker om de hoek koopt. Lees hieronder de nuttige informatie voor het aanschaffen van een bakfiets.

Welke bakfiets is geschikt voor mij?

Bakfietsen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je een bakfiets met twee en met drie wielen. In de volgende alinea lees je wat het verschil is tussen deze twee soorten. Ook is er veel verschil in de grootte van de bak. Soms kun je maximaal maar twee kinderen in de bak plaatsen waardoor er niet genoeg ruimte is voor extra bagage. Hierdoor kun je niet alle voordelen halen uit je bakfiets.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken op de markt, zoals de Troy bakfiets en de Babboe bakfiets. Deze merken kun je vinden bij verschillende aanbieders. Wat ook belangrijk is om te bedenken: wil ik een gewone bakfiets of een bakfiets met trapondersteuning, oftewel een elektrische bakfiets? Uiteraard is een elektrische bakfiets niet goedkoop dus daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen.

Wat is het verschil tussen een bakfiets met twee en drie wielen?

Je zou denken dat een driewielbakfiets veel stabieler is. Maar is dit ook zo? Uiteraard als je stilstaat is een driewielbakfiets stabieler omdat deze niet om kan vallen. Een bakfiets met twee wielen wordt vrijwel altijd geleverd met een 4-punts standaard. Maar omdat een bakfiets met twee wielen het meest lijkt op ‘een gewone’ fiets wordt deze vaak als stabieler ervaren. Een ander voordeel van een bakfiets met twee wielen is dat deze compacter en wendbaarder is dan een bakfiets met drie wielen. Beide type fietsen hebben voor- en nadelen, daarom is het belangrijk om een proefrit te maken.

De juiste bakfiets kiezen

Een goede bakfiets kiezen, hoe doe je dat nu eigenlijk? Het beste is het om een vergelijking te maken tussen de vele opties die er zijn. Hierdoor krijg je een goede indicatie wat er te vinden is, want je hebt natuurlijk een budget. Daarnaast kan je kijken naar de kwaliteit, versnellingen en remmen. Een bijkomend voordeel kan zijn als je de bakfiets bak kunt vernieuwen. Hierdoor hoef je niet gelijk een nieuwe aan te schaffen als deze stuk is. Als laatste nog een tip: lees online reviews zodat je weet wat andere consumenten vinden.