Elektrische bakfietsen vergelijken – Fietsvergelijkers

Op zoek naar een elektrische bakfiets?

Vergelijk in het totale aanbod!

Filter

Elektrische bakfiets kopen?

Stel je eens voor: je moet boodschappen doen én je kinderen van school halen. Dankzij de elektrische bakfiets zal deze rit gemakkelijker verlopen. Een elektrische bakfiets is namelijk voorzien van een goede trapondersteuning waardoor je minder zwaar hoeft te trappen. De elektrische bakfiets is net zoals de e-bike zeer populair in Nederland en is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is niet alleen een goedkoper alternatief voor de auto, maar ook nog eens milieuvriendelijker.

Elektrische bakfietsen zijn er in vele soorten en maten

Er zijn veel verschillende elektrische bakfietsen te verkrijgen. Zo zijn er niet alleen veel verschillende merken in omloop, maar ook verschillende type bakfietsen. De elektrische driewieler bakfiets is bijvoorbeeld handig voor een groot gezin zodat je meerdere kinderen tegelijk kunt vervoeren. Doordat een e-bike bakfiets met zorgvuldigheid wordt ontworpen en een elektrisch aangedreven motor bevat, is deze helaas niet goedkoop te verkrijgen. De motor van een bakfiets bevindt zich in het midden van het frame of in het achterwiel.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een elektrische bakfiets?

Er zijn veel verschillende elektrische bakfietsen waardoor het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we hieronder een aantal aandachtspunten uiteengezet:

  1. Twee of drie wielen: afhankelijk van het aantal kinderen en bagage dat je wilt vervoeren.
  2. Veiligheid: wendbaarheid, weerstand, gordels, stabiliteit, zichtbaarheid en kantelstoppers.
  3. Onderdelen: aantal versnellingen en remmen.
  4. De bak: gewicht, afmeting, materiaal en of kinderen zelf in de bak kunnen klimmen.
  5. Extra accessoires mogelijk: bankje, regententen, kussens, kinderzitje en MaxiCosi.
  6. Proefrit mogelijk: ervaar zelf het genot van een nieuwe elektrische bakfiets en maak een proefrit.

Vergelijk elektrische bakfietsen online

Voordat je overgaat tot het aankopen van een elektrische bakfiets is het verstandig om online te vergelijken. Doordat er veel verschillende aanbieders op de markt zijn kan het moeilijk zijn om bij de juiste aanbieder te kopen. Daarom is het altijd belangrijk om goed te kijken naar de prijs, aangeboden service en levertijd. Niet alleen de juiste aanbieder vinden is belangrijk, maar uiteraard ook welke soort elektrische bakfiets. Op zoek naar een bakfiets zonder motorondersteuning?