Getest: B’twin Elops 900 E - Fietsvergelijkers

Getest: B’twin Elops 900 E

B’twin Elops 900 E: Instapmodel E-bike Met een verkoopprijs van slechts €1099 is de Elops 900 E één van de goedkopere elektrische fietsen op de markt. De fiets wordt in eigen huis gemaakt bij Decathlon en is ook uitsluitend daar te verkrijgen. Geen tussenhandel en dus blijft de prijs laag. Maar is deze frivole ebike […]

Snorscooter niet meer welkom op fietspad binnen de ring

Een belangrijke wijziging: vanaf deze week mogen snorscooters niet langer rijden op fietspaden binnen de ring. Dit betekent dat ze moeten uitwijken naar de rijbaan. Dit is een grote verandering, mede omdat dit betekent dat snorscooteraars dan een helm moeten gaan dragen.

De fiets wordt steeds belangrijker in Nederland

De files nemen toe en het openbaar vervoer tijdens de spits wordt steeds drukker. Daarnaast speelt voor veel mensen duurzaamheid een steeds grotere rol. Het is daarom begrijpelijk dat de populariteit van de fiets toeneemt. Ook de overheid valt dit op en zij wil daarom graag meer ruimte geven aan de fietser.

Als fietsliefhebber naar de stembus

Op 20 maart zijn er weer verkiezingen. Dit keer gaat het om de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Goed om te weten: de Provinciale Staten spelen een belangrijke rol in de infrastructuur van de provincie. Zij zijn verantwoordelijk voor de verbindingswegen in het gebied

Elektrische fiets nu de meest verkochte fiets

Het gaat goed met de fietsverkoop. Vorig jaar werden er voor het eerst in jaren weer meer dan een miljoen fietsen verkocht. Een opvallende primeur: de normale stadsfiets legde het voor het eerst af tegen de elektrische fiets. Er zijn vorig jaar namelijk meer nieuwe e-bikes verkocht dan normale stadsfietsen.

Tips: onderhoud van je racefiets

Zin in een flinke toertocht op je racefiets? Dat is heerlijk, zolang je fiets in goede staat is. Het is erg vervelend als je de tocht halverwege moet afbreken door mankementen aan de fiets. Gelukkig geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk! Door je fiets goed te onderhouden, verklein je de kans op uitval.

Onderhoud elektrische fiets in de winter

In de wintermaanden moet je e-bike onder andere regen, sneeuw en koude temperaturen doorstaan. Daarnaast heeft je elektrische fiets ook heel wat te verduren van de pekel op de weg. Wat kun je doen om je e-bike te beschermen tegen deze winterse weersinvloeden? Maak je e-bike winterklaar, ook als je de fiets niet gebruikt in de winter.