ANWB accu

Consumenten worden in het donker gelaten als het gaat om prijs accu

Na onderzoek van de ANWB onder ruim twintig fabrikanten, concludeert onze gele vriend dat de voorlichting wat betreft prijzen en het gebruik van de accu tekort schiet. Consumenten weten vaak te weinig hoe je een accu moet gebruiken en hoe duur een vervangende accu is.

Uit cijfers van de ANWB blijkt dat veel consumenten problemen ervaren met de e-bike accu’s. Vorig jaar melden ongeveer 600.000 leden van de ANWB dat zij problemen hebben met hun fietsaccu. Dit is bijna de helft van het totaal aantal leden met een elektrische fiets.

Het vervangen van een accu is een duur grapje. Het vervangen van oudere accu’s is bijna net zo duur als het aanschaffen van een nieuwe fiets, soms wel 1000 euro. De ANWB vindt het niet kunnen dat de e-bike accu zo weinig aandacht krijgt. Terwijl dit bijna het duurste onderdeel is van de e-bike.

Vanuit de belangenvereniging wordt het volgende gezegd: “We willen dat er meer informatie over de levensduur van de accu gegeven wordt. Daarnaast moeten er meer tips worden gegeven over hoe je de accu goed gebruikt, zodat deze zo lang mogelijk mee gaat.”

De prijs van een e-bike accu

Maar liefst veertien van de onderzochte fabrikanten vermelden de prijs van een nieuwe accu niet op de website. Gemiddeld kost een nieuwe accu 551 euro, blijkt uit het onderzoek.

De enige merken die goed scoren op de voorlichting van de accu zijn Amslod en Rivel.

Als reactie op het onderzoek laten tien fabrikanten weten dat zij hun informatievoorziening gaan verbeteren.

Heb jij ook problemen met jouw e-bike accu? Of wil je reageren? Laat hieronder dan een reactie achter!

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie