Fietsaccu’s te koop bij ANWB

Fietsaccu’s voortaan te koop bij ANWB

Het was de ANWB al langere tijd een doorn in het oog: volgens de bond zijn accu’s voor elektrische fietsen veel te duur. Daarnaast geven veel van hun leden aan ontevreden te zijn over de kwaliteit. Daarom heeft de ANWB besloten om daar iets aan te doen door voortaan zelf fietsaccu’s te verkopen.

Prijzige aanschaf

Aan een elektrische fiets zonder accu heb je weinig. Als de accu niet goed meer functioneert, is het dus belangrijk dat hier wat aan gedaan wordt. De voordeligste optie is om te kijken of de accu gereviseerd kan worden. In dat geval wordt de versleten energiecellen vervangen door nieuwe. Dit geeft tegelijkertijd de kans om de accu desgewenst te ‘upgraden’, waardoor het vermogen groter wordt. Aan reviseren zit volgens de ANWB echter een groot nadeel: het brandgevaar neemt toe. Daarom adviseert de bond om de accu te vervangen voor een nieuw exemplaar. Nadeel daarvan is het kostenplaatje: uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de gemiddelde prijs van een nieuwe accu 551 euro is.

20 verschillende accu’s

Het assortiment van de bond bestaat uit twintig verschillende accu’s. Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk. Montage door een expert is niet nodig, als fietseigenaar kun je dit zelf doen. Het mooiste aan de accu’s is waarschijnlijk wel de prijs. De prijzen liggen namelijk gemiddeld 15% onder de adviesprijs. In de praktijk kan dit een korting van wel 100 euro opleveren. Bij de aanschaf worden ook tips en informatie gegeven hoe je de nieuwe accu in topconditie kunt houden. Wanneer het apparaat langer gebruikt kan worden levert dat een nog grotere kostenbesparing op. Er lijken dus heel wat voordelen aan deze stap van de ANWB te zitten. De verwachting van de bond is dat het assortiment op termijn nog verder uitgebreid gaat worden. Er zijn in Nederland inmiddels zo’n 2,3 miljoen e-bikes en door die uitbreiding zullen er nog meer fiets eigenaren terecht kunnen.

Bron: ANWB

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie