Gazelle Nº1 speed pedelec maakt zijn naam waar

Voor de buitenwereld was het nog een compleet geheim, maar de vakjury van de FietsAwards 2021 heeft de nieuwe speed pedelec van Gazelle al een paar weken mogen testen. Deze nieuwkomer draag de naam Nº1 en hij maakt hem waar: nog voor de onthulling wordt de Gazelle Nº1 verkozen tot speed e-bike van het jaar.

De Gazelle Nº1 is vanaf april leverbaar, dus voor nu moeten we het nog heel even met de foto’s doen. En eerlijk, dat is al smullen! Een strak oranje frame, dat verder volledig afgemonteerd is met zwart. De riemaandrijving, geïntegreerde accu, het ontbreken van een bagagedrager en de weggewerkte kabels zorgen voor een fijne cleane look.

Tot 1.125 wattuur accucapaciteit
De standaard geïntegreerde accu heeft al een behoorlijke capaciteit van 625Wh, maar met de optionele 500Wh powerpack, heb je de beschikking over 1.125Wh. En dan wordt het ineens een prima optie voor de forenzende autorijder. Qua prijs zit de Nº1 overigens ook wel in de range van een behoorlijke 2e hands auto: €5.999

De Nº1 is in ieder opzicht top of the line. Bosch motorsysteem, Enviolo AutomatiQ traploze versnellingsnaaf en het is een Gazelle Connect e-bike: GPS, internet en smartphone-connectie zijn standaard aanwezig. Deze connectiviteit geeft hem bovendien een extra mate van diefstalbescherming, zoals we ook kennen bij Vanmoof.

Meer weten? Klik hier

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie