Let op! IKEA roept SLADDA fietsen terug!

“Verkoopt IKEA ook fietsen?!” Hoor ik jullie vragen.. Jazeker! IKEA heeft, naast zo’n beetje alles voor je huis wat je kan bedenken, nu ook een fietslijn. Sinds het najaar 2016 verkoopt IKEA onder de naam SLADDA een trendy stadsfiets met een drive belt.

Een probleempje.. De drive belt van Continental, die juist zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk zou moeten zijn, kan knappen. Hierdoor kan je lelijk vallen. Vanmorgen bracht IKEA een bericht naar buiten dat zij alle SLADDA fietsen terugroepen. IKEA stopt met de verkoop van de fiets en raadt alle eigenaren aan de fiets terug te brengen naar de winkel. Hier krijg je het volledige aankoopbedrag (incl. accessoires) terug.

 

Bericht vanuit IKEA:

De leverancier van de aandrijfriem heeft IKEA geïnformeerd over problemen die zich kunnen voordoen met dit onderdeel. Het risico bestaat dat de aandrijfriem tijdens gebruik plotseling knapt, wat kan leiden tot een valpartij.

Wereldwijd heeft IKEA elf meldingen ontvangen van geknapte aandrijfriemen. In twee gevallen heeft dat geleid tot lichte verwondingen. Veiligheid en productkwaliteit hebben altijd de hoogste prioriteit bij IKEA. Om nieuwe incidenten met de SLADDA fiets te voorkomen, is daarom besloten om met de verkoop van dit product te stoppen. Daarnaast roept IKEA haar klanten met klem op de SLADDA fiets niet langer te gebruiken en deze terug te brengen naar een van de IKEA winkels. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Dit geldt ook voor accessoires die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met de SLADDA fiets.

De SLADDA fiets was sinds najaar 2016 te koop in 26 IKEA markten wereldwijd, waaronder Nederland.

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het telefoonnummer 0900-235 4532 of kijken op IKEA.nl.

Bron: IKEA

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie