MyAzor: zelf je fiets in elkaar klikken

Geen trek in een dertien-in-een-dozijn-fiets? Stel dan eens zelf je nieuwe fiets samen!

Het Nederlandse no-nonsense merk Azor heeft namelijk een hele toffe fietsconfigurator. Hiermee klik je vanachter je laptop in een handomdraai de kekste fietsen in elkaar. En dat gaat verder dan een frametype en een kleurtje: banden, verlichting, snelbinders, stuur, zadelpen, werkelijk alles is aan te passen.

Wat het vooral interessant maakt, is dat je ook onderdelen achterwege kunt laten. Ga je voor een minimal look? Dan laat je een kettingkast, standaard en bagagedrager achterwege. Bijkomend voordeel: je betaalt er dan ook niet voor! Het is dan ook een perfecte tool voor het samenstellen van een nieuwe, betaalbare scholierenfiets.

Maar ook iemand met meer eisen kan goed met de configurator uit de voeten: hydraulische schijfremmen, Enviolo traploze versnellingsnaaf en zelf een e-bike behoort tot de opties.

De prijs van de fiets wordt overigens real time bijgewerkt, dus je weet precies wat je kwijt bent. Het geeft daarmee een mooi inkijkje in de prijsopbouw van een fiets. Daarnaast houdt de tool goed in de gaten of de onderdelen die je bij elkaar hebt geklikt wel goed combineren en zo hij voorkomt dat je per abuis een fiets zonder remmen samenstelt.

Naar de configurator

 

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie