HNF-Nicolai CD1n bakfiets

Unieke bakfiets: de HNF-Nicolai CD1

Een unieke bakfiets op het eerste gezicht. De CD1 van HNF-Nicolai is een synthese tussen, snel, wendbaar en extreem hoog draagvermogen. Waar andere bakfietsen met veel laadvermogen log en zwaar worden en moeilijk in balans te houden zijn, is de CD1 een echte innovatie. De CD1 is maar 78 cm. breed waardoor hij door elke deur past en mag zich met een laadoppervlak van 65cm x 68cm en een laadvermogen van 250 kg. toch tot de grotere bakfietsen rekenen.

De fiets staat stabiel op drie wielen en is door een hendel op het stuur gemakkelijk om te schakelen in de tilt-stand waardoor de fiets in de bocht meehelt als en normale fiets. Hierdoor ben je veel wendbaarder en vooral sneller en comfortabeler in het verkeer. Bovendien staat de lading dan stabieler op de fiets en schuift niet over het platform. De fiets is ook weer makkelijk in de blokkeerstand te zetten zodat je bij langzaam fietsen of stilstand weer stabiel op drie wielen staat.

HNF-Nicolai CD1Er zijn verschillende opbouwmogelijkheden voor zowel kinderen als cargo. In samenwerking met Sortimo (bestelwagen inrichting) is er zelfs een luxe rijdende werkplaats van te maken. Deze elektrische bakfiets is uniek in zijn soort.

Het tilt systeem is zijn soortgenoten ver vooruit, zowel op het gebied van ontwerp als degelijkheid en natuurlijk is bij de HNF-Nicolai CD1 op niets beknibbelt. De fiets is o.a. uitgerust met de nieuwe Bosch Performance CX met Bosch PowerPack 500W, de NuVinci 380SE Symphony, Supernova verlichting, Gates Carbon Belt Drive etc..

Benieuwd naar deze bakfiets?

Meer informatie

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie