Populaire merken

Batavus Quip Extra Cargo

De Quip Extra Cargo is dé nieuwe multifunctionele damesfiets. Handig voor dagelijks gebruik. Deze damesfiets heeft een stoer uiterlijk, is stabiel en ook nog eens praktisch.

Goedkope damesfietsen

Vogue Daisy Dames

Prijzen gevonden v.a.

419,-

Bekijk prijzen
Altec Love N3 Dames

Prijzen gevonden v.a.

417,-

Bekijk prijzen
Popal 26 inch Omafiets

Prijzen gevonden v.a.

219,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope damesfietsen

Gazelle CityGo

Fiets van het jaar

De Cortina Common heeft in juli 2018 de Eurobike award gewonnen. De jury was zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere transportfietsen. Ook het fraaie frame en het bijzondere AVS-kliksysteem scoorden goed!

Damesfiets kopen

De keus voor een nieuwe damesfiets is niet altijd makkelijk te maken. Er valt tegenwoordig ontzettend veel te kiezen als het gaat om merk, soort, prijs, of uitvoering van damesfietsen. Daarom is het goed om vooraf te bedenken welke eisen je aan een fiets stelt. Op basis van die voorkeuren zal het makkelijker zijn om een selectie te maken.

Welke damesfiets past bij mij?

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is voor welk doel je de fiets wilt aanschaffen. Is het de bedoeling om alleen af en toe korte ritjes te maken, of wordt de damesfiets sportief gebruikt? De frequentie van het gebruik kan voor een groot deel de keuze voor de fiets bepalen. Ook de locatie speelt daarbij een rol. Wanneer je woont en fietst in een drukke plaats, is een dames stadsfiets waarschijnlijk handiger in gebruik dan een mountainbike. Overigens wil dat niet zeggen dat een mountainbike voor fietsen in de stad altijd een slechte optie is. Dit hangt namelijk vooral af van je eigen ervaringen en voorkeuren. Ook andere zaken kunnen een rol spelen bij de keuze van de damesfiets. Zo is een 28 inch damesfiets de standaard fietsmaat. Klein van stuk? Dan kan een 26 inch damesfiets ook een mooie optie zijn. Daarnaast variëren fietsen in framemaat, waardoor er voor iedere lichaamslengte een geschikte fiets te vinden is.

Welk merk damesfiets is het beste?

Ook de grote hoeveelheid bekende en minder-bekende merken van fietsen kunnen het uitkiezen van een fiets lastig maken. Is een Gazelle damesfiets beter dan een Batavus damesfiets? En is een onbekender merk niet ook een serieuze optie? Een ding is zeker: ook onbekende merken kunnen prima damesfietsen leveren. Ben je op zoek naar een goedkope damesfiets en is budget een belangrijke factor waar de keuze door wordt bepaald? Kijk dan juist eens naar die onbekendere merken. Daarbij is het zo dat de ene damesfiets de andere niet is. Een slechte ervaring met een bepaald merk wil niet automatisch zeggen dat alle damesfietsen van dat merk slecht zijn. Neem daarom de moeite om navraag te doen naar ervaringen van anderen en zorg dat je damesfietsen onderling goed vergelijkt. De vraag welk merk damesfiets het beste is, is dus eigenlijk niet te beantwoorden. Het blijft een persoonlijke keuze.

Let ook op accessoires

Ben je specifiek op zoek naar een damesfiets aanbieding? Laat het budget vooral niet de reden zijn om alleen naar die aanbiedingen te kijken. Damesfietsen zijn er namelijk in heel veel verschillende prijsklassen. Een aanbieding is hierdoor dus niet altijd de best passende oplossing. Eventueel kun je ook kijken naar de mogelijkheden om te besparen op accessoires. Een dames transportfiets kan mooi zijn, maar is zo’n rek echt noodzakelijk? En wil je per se een damesfiets met versnellingen, of volstaat een fiets zónder versnellingen misschien ook? Ook een bagagedrager zit tegenwoordig niet meer op iedere damesfiets. Door goed te kijken naar besparingsmogelijkheden blijkt hierdoor uiteindelijk vaak meer mogelijk dan gedacht. En wil je juist wel graag een fiets met belangrijke accessoires, zoals een damesfiets met 7 versnellingen? Geen probleem, er is keus genoeg!