E-bike accu reviseren

Zoals iedereen weet is de accu een duur onderdeel van de fiets. Het vervangen van een accu kan al snel 400 euro kosten. Er zijn veel acties die je kan ondernemen om de levensduur van je accu te verlengen. Als je accu dan toch de geest geeft, heb je twee opties: je accu vervangen of je E-bike accu reviseren. Vaak is reviseren goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe accu. Dus als je accuproblemen hebt of de kracht uit de accu is, zou het reviseren van de accu een goede optie kunnen zijn.

Overzicht voordelen reviseren accu

In veel gevallen is de capaciteit na het reviseren groter dan vanuit de fabriek
Revisie van de accu is beter voor het milieu
Het kan voorkomen dat je accu niet meer te verkrijgen is
De prijs van het reviseren ligt lager dan het aanschaffen van een nieuwe.

Het komt zelfs voor dat de accu na het reviseren meer capaciteit kan vasthouden dan vanuit de fabriek. Dit betekent dus dat je in veel gevallen verder kan fietsen. Daarnaast is het bij sommige revisiebedrijven ook mogelijk om de accu helemaal om te bouwen. Zo kan je bijvoorbeeld een ouwe NiCD of NiMH accu om laten bouwen naar een Li-Ion accu.

Onderzoek

Voordat een revisiebedrijf begint met het repareren van de accu, wordt er eerst onderzoek gedaan. Hierbij wordt ook gekeken of de lader nog naar behoren functioneert. Na de test wordt vaak contact opgenomen om de vervolgstappen door te nemen. Vaak rekent een revisiebedrijf kosten voor het onderzoek, maar als je overgaat tot het reviseren, vervallen deze kosten.

Krijg je garantie op een revisie?

Ja, de meeste revisiebedrijven geven 1 jaar garantie op de cellen en het monteren daarvan.

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie