Elektrische fiets leasen

Helemaal klaar met alle files tijdens de spits? Dan zou een e-bike een optie kunnen zijn om deze files te omzeilen en zo sneller en frisser op je werk aan te komen. Je hebt keuze uit e-bikes die 25 km/u kunnen, maar daarnaast kun je ook kiezen voor de speed pedelec die tot wel 45 km/u kan. Een elektrische fiets leasen, vanaf nu is dat mogelijk!

Lease de e-bike die jij wilt

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van het woon-werkverkeer minder is dan 15 kilometer. Toch pakken mensen vaak de auto en laten de fiets staan. Dit is natuurlijk zonde! Nu het mogelijk is om een elektrische fiets te leasen, zou dat verleden tijd moeten zijn. Je e-bike wordt betaald door je werkgever en zo kan je zonder zorgen en onderhoudskosten naar je werk.

Goedkoop voor de werkgever

Door wettelijke veranderingen kan de lease e-bike ook vanuit een fiscaal opzicht goedkoper zijn voor de werkgever. Op het moment dat de werknemer de fiets ook privé gaat gebruiken, mag de werkgever de btw op de leasetermijnen verrekenen.

E-bike leasen

Een e-bike is ideaal voor mensen die dagelijks veel tijd doorbrengen in de file. Daarnaast geeft een e-bike ook vrijheid in plaats van dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Doordat het bereik gelimiteerd is op een elektrische fiets, moet je wel goed kijken of je werk binnen het bereik van de e-bike ligt. We zien dat een e-bike het meest geschikt is voor mensen die binnen een straal van 30 kilometer van hun werk wonen. Naast het feit dat je sneller op je werk bent, is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Een ander voordeel voor de werkgever is dat je op deze manier parkeerdruk tegengaat.

Geld verdienen met een leasefiets?

Je werkgever mag voor iedere gereisde kilometer 19 cent belastingvrij vergoeden. Mensen die met de auto of het openbaar vervoer gaan, maken gebruik van deze reiskostenvergoeding. Als fietser is het dus ook mogelijk om gebruik te maken van deze regeling.

Voordelen van een leasefiets

  • Geen hoge aanschafkosten;
  • Nooit meer in de file staan of zoeken naar een parkeerplek;
  • Kosten besparen. Geen brandstofkosten en/of parkeergeld;
  • Duurzaam. Een e-bike is milieuvriendelijk en helpt mee aan het terugdringen van de CO2-uitstoot;
  • Gezond. Een frisse neus is gezond voor je en het helpt om je hoofd leeg te maken van stress;

Tips

  • Zorg voor een extra slot;
  • Gebruik een helm als je een speed pedelec wilt aanschaffen;
  • Verzeker je fiets altijd tegen schade en/of diefstal;
  • Zorg ervoor dat de fiets goed wordt onderhouden. Hierdoor ben je verzekerd van vele plezierige kilometers.

Elektrische fietsen vergelijken

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie