NuVinci Harmony versnelling

NuVinci Harmony versnelling

“Wisselen van versnelling was nog nooit zo eenvoudig”

Hiermee adverteert Gazelle haar NuVinci Harmony serie. Met behulp van een automatische schakelmotor, zorgt de naaf ervoor dat je altijd in de perfecte versnelling zit. Volgens Gazelle maakt dit type versnelling je fietstocht niet alleen aangenamer, maar ook efficiënter. De versnelling zorgt ervoor dat je het meeste uit je accu haalt en is dus het perfecte schakelsysteem voor op je E-bike.

De NuVinci naaf kan je het beste vergelijken met een automaat van een auto. De naaf houdt bij wat je trapfrequentie is en op basis daarvan stelt de naaf je versnelling af. Dit betekent dus dat je zelf nooit meer hoeft te schakelen. Daarnaast staat de fiets altijd in de juiste versnelling, dus ook bij het wegrijden.

Met een normale versnelling ben je altijd bezig om deze in het juiste verzet te krijgen, maar dit lukt niet altijd. Een goede versnelling is erg belangrijk om de meest efficiënte krachtoverbrenging te bewerkstelligen. De NuVinci stel je een keer af op een voor jou prettige trapfrequentie. Na het instellen van de prettige frequentie, zorgt de automatische versnelling ervoor dat je altijd dit tempo kan draaien, ongeacht de snelheid.

Hoe wordt een NuVinci Harmony bediend?

nuvinci-harmony-handvat-sDe versnelling bevindt zich in het achterwiel en is verbonden met een elektrische kabel. De versnelling bedien je nog wel aan je stuur. Eigenlijk net zoals een traditionele versnelling, maar dan anders. Waar je normaal je versnelling kiest, kies je in dit geval een fijne trapfrequentie. Op basis hiervan gaat de NuVinci Harmony voor jou aan de slag. Je fietst het lekkerst als je een bepaalde trapfrequentie hebt in combinatie met de juiste kracht. De Harmony serie zorgt ervoor dat deze twee aspecten altijd op elkaar afgestemd zijn.

Nadelen normale versnellingen verdwijnen

Herken je dat je soms de juiste versnelling niet kan vinden? Dat je bij een bepaald verzet te snel moet trappen en soms te zwaar? Op sommige momenten wil je een versnelling die net tussen twee versnellingen inzit. Als je een fiets hebt met 3 versnellingen, zal dit redelijk vaak voorkomen. Dit is verleden tijd met de NuVinci Harmony die een oneindig aantal versnellingen heeft. Op deze manier staat de fiets altijd in de perfecte versnelling voor jou.

Nooit meer klungelen bij het stoplicht

Ken je het gevoel dat je voordat je stilstaat net nog even terug moet schakelen, zodat je later makkelijk weg kan fietsen. Naarmate je snelheid maakt zal je dan elke keer weer op moeten schakelen. Met een automatisch versnellingssysteem zal dit niet meer nodig zijn. De versnelling schakelt automatisch terug en op. Dus of je nou wegrijdt of hard rijdt, je zal altijd dezelfde trapfrequentie hebben.

Het is natuurlijk niet zo dat het met dit type versnelling minder kracht kost om hard te fietsen. De kracht moet je zelf blijven leveren. Wat dit type versnelling doet is ervoor zorgen dat je efficiënter kracht kan leveren.

Automatisch of handmatig

De NuVinci Harmony heeft, naast de automatische, ook een handmatige functie. Dit zal hetzelfde voelen dan dat je met een normale elektrische fiets schakelt. In dit geval heb je dan geen stappen zoals je dat zou hebben met een fiets met 3, 5 of 7 versnellingen, maar een oneindig aantal versnellingen. We vinden dat dit geen toegevoegde waarde heeft, dus verwachten we dat fietsers vooral gebruik zullen maken van de automatische stand.

Voordelen NuVinci Harmony

✓ Je hoeft nooit meer te schakelen;
✓ Minder slijtage op de ketting en tandwielen door goede krachtoverbrenging;
✓ Motor kan efficiënter worden gebruikt, waardoor de actieradius toeneemt;
✓ Nooit meer inhouden tijdens het schakelen;
✓ Voor het stoplicht hoef je niet meer terug te schakelen;
✓ Altijd de perfecte versnelling.

Nadelen NuVinci Harmony

× De versnellingsnaaf is iets zwaarder dan een normale naaf;
× Er komen weleens wat problemen naar voren zoals dat de versnelling doortrapt;
× Prijs van de NuVinci Harmony is hoger.

Job

Job is onze e-bikespecialist. Vraag hem het hemd van het lijf over motorsystemen en accu's.
Fietst op: Custom made fixie