REVIEW

B’twin Elops 920 E

Fietsvergelijkers

10 april 2018

Het nieuwste model uit de Elops E-serie van Decathlon. De B’twin Elops 920 E. Met deze scherp geprijsde fiets van € 1.499,- wil Decathlon de strijd aangaan met fietsen uit het topsegment van merken zoals Gazelle, Sparta en Batavus.

E-bikes zijn populair en het aanbod wordt steeds groter. Dit maakt het voor de consument lastiger om het geschikte model te vinden. Dit geldt zelfs wanneer specifiek naar één merk wordt gekeken. Zo heeft B’twin bijvoorbeeld de Elops E-lijn. Welk model binnen deze serie is dan het beste? Bij Decathlon zetten zij hun kaarten op het gloednieuwe model uit de Elops-serie: de Elops 920 E. Wij, van Fietsvergelijkers, mochten het nieuwste Elops-model een dagje uitproberen en waren zeer te spreken over de prestaties. Als we kijken naar e-bikes in dezelfde prijsklasse, steekt deze Elops met kop en schouders boven de concurrentie uit. Vooral de krachtige (90 Nm) Brose middenmotor en de schijfremmen op het voorwiel vallen op.

In het kort:

Merk: B’twin
Exclusief verkrijgbaar bij: Decathlon
Model: Elops 920 E
Motor: Brose middenmotor met 90 Nm
Accu: Uitneembare accu met 417 Wh
Remmen: Schijfremmen voor, V-brakes achter
Frame: Volledig gelast aluminium frame
Verlichting: Voor- en achterlicht zijn geïntegreerd in het frame en werken vanaf de accu
Display: Duidelijk, links op het stuur
Verkrijgbaar vanaf: begin juli 2018

Meer informatie en specificaties per model:

Elops 920 E 2018 Dames Elops 920 E 2018 Heren

De Elops 920 E is een fiets met een degelijke uitstraling

Het comfort

Het comfort van een elektrische fiets is erg belangrijk. De fietsen in deze prijsklasse leveren natuurlijk wel wat in tegenover de modellen van bijvoorbeeld Gazelle die € 1.000,- meer kosten. Het aluminium frame is zeer stevig en de voorvork veert lekker mee, waardoor hobbels in de weg nauwelijks voelbaar zijn. Daardoor bleek hij in de test zowel voor de korte stukken als voor de langere afstanden zeer geschikt te zijn.

Het gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de B’twin e-bike is hoog. Dit komt bijvoorbeeld door de schijfrem, die voorop gemonteerd is en de V-brake aan de achterzijde. Deze zijn beide zeer krachtig, en goed naar behoefte te gebruiken. Hierdoor blijft de fiets gemakkelijk te beheersen. De fiets is niet zwaar, inclusief de motor en de accu weegt de fiets 25,2 kg. In de stad met druk verkeer is dit natuurlijk van groot belang.

De motor

De motor op deze fiets is erg bijzonder. Zo is er gekozen voor een Brose middenmotor. Deze motoren worden onder andere gebruikt in series van Qwic e-bikes. De Elops 920 E beschikt over een zeer krachtige Brose middenmotor van 90 Nm. Dit is een unieke motor omdat fietsen in dezelfde prijsklasse niet boven de 50 Nm uitkomen. Hierdoor is de fiets uitermate geschikt voor heuvelachtig gebied. De mate van de trapondersteuning kan worden ingesteld met knoppen aan het stuur. Samen met de 7 versnellingen is het mogelijk om efficiënt te fietsen, zodat je een gemiddelde actieradius van 90 km haalt. Tevens produceert de motor bijna geen geluid, dus is deze tijdens het fietsen amper te horen.

De Brose middenmotor is mooi in het frame verwerkt

Rijden

Het rijden met de B’twin Elops 920 E voelt vanaf het eerste moment vertrouwd. Dat komt omdat de elektrische fiets ook zonder trapondersteuning zeer goed rijdt. Zo kan je in alle rust wegrijden en geleidelijk de ondersteuning opvoeren. Als de motor niet ondersteunt, geeft deze ook geen weerstand. Dus mocht de accu tijdens het rijden leegraken, dan kun je zonder problemen nog op je bestemming geraken. Tijdens het fietsen merken we dat de motor erg krachtig is. Dit is een verschil met andere elektrische fietsen in die prijsklasse.

Algemene indruk

De algemene indruk van de fiets is erg goed! Niet te veel functies, maar juist de functies die nodig zijn. De e-bike beschikt over een krachtige motor en goede remmen. Daarnaast wordt de fiets geleverd met een sterke accu van 417 Wh. Dit is vergelijkbaar met de ‘Gouden’ accu van Gazelle. De accu zorgt er samen met de motor voor dat je een maximale actieradius haalt van 90 km.

Het design heeft een moderne uitstraling en de bedrading is netjes weggewerkt. De fiets is verkrijgbaar in een dames- en een herenuitvoering. Beide modellen zijn beschikbaar in de maten S/M/L/XL. Wij hebben de heren L-variant mogen testen, die goed zou zijn voor heren tot 1.93 m.

De fiets is in zowel online als in de Decathlon winkels verkrijgbaar en is te koop voor de aantrekkelijke prijs van € 1.499,-.

Meer informatie en specificaties per model:

Elops 920 E 2018 Dames Elops 920 E 2018 Heren