Getest: de elektrische bakfiets van Urban Arrow

Merijn fietste een week naar kantoor op de elektrische bakfiets van Urban Arrow. Kan hij een kleine stadsauto vervangen?

Babboe elektrische bakfiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Babboe elektrische bakfietsen

Bakfiets.nl CargoBike Cruiser Lang Steps N8 Di2

Neem alles en iedereen mee

Dit is de elektrische Bakfiets.nl CargoBike Cruiser Lang Steps N8 Di2. De klasse en kwaliteit van de bakfietsen van Bakfiets.nl, gecombineerd met de sublieme elektrische aandrijving van Shimano Steps. Ideaal als je op zoek bent naar dat extra steuntje in de rug, wanneer je bijvoorbeeld naar de supermarkt rijdt, met de kids voorin!

Elektrische bakfiets kopen

Op pad met veel kinderen en net dat extra zetje in de rug nodig? Dan is de elektrische bakfiets is dan een perfecte uitkomst. Maar waarom is een bakfiets elektrisch gemaakt? Dit komt doordat ouders steeds meer bagage en kinderen tegelijk mee moeten nemen en dan is het wel fijn dat dit soepel verloopt. Daarom zijn er elektrische bakfietsen ontwikkeld. Tegenwoordig komen steeds meer merken met een nieuw model op de markt. Maar wat is dan de beste elektrische bakfiets voor jou? Deze informatie vind je hieronder.

De beste elektrische bakfiets

Wil je een Troy elektrische bakfiets aanschaffen of juist een Johnny Loco elektrische bakfiets? Dan is het wel belangrijk om te weten wat de beste elektrische bakfiets is voor jou. Tegenwoordig komen er steeds meer testen online waardoor je een duidelijk overzicht hebt. Deze test wordt ook wel de elektrische bakfiets test genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de elektrische bakfiets test van Kassa en van de Fietsersbond. Deze bedrijven opereren objectief en zijn onafhankelijk. De Urban Arrow elektrische bakfiets komt vaak goed uit de test, evenals de Babboe elektrische bakfiets. Dit zijn de bakfietsen in het duurdere segment.

Wil je juist een goedkope elektrische bakfiets kopen, zoals een Vogue elektrische bakfiets? Dan kun je uiteraard ook gaan voor een tweedehands elektrische bakfiets (via Marktplaats) of voor een elektrische bakfiets aanbieding. Kortom, een lastige maar belangrijke keuze.

Wat zijn de voordelen van een elektrische bakfiets?

Voordat je een elektrische bakfiets gaat kopen is het belangrijk om een aantal aandachtspunten in de gaten te houden. Zoals hierboven al genoemd is natuurlijk de elektrische trapondersteuning zeer comfortabel. Een andere bijkomend voordeel is dat je gemakkelijk kinderen van A naar B kunt vervoeren. Ook kun je veel bagage tegelijk meenemen. Dit zijn allemaal praktische voordelen. Hieronder een aantal aandachtspunten voordat je een elektrische bakfiets gaat aanschaffen.

 1. Vermogen van de motor. De meeste verkochte motoren hebben een vermogen tussen de 180 Watt en 250 Watt. Bedenk goed wat je wil vervoeren en laat je goed informeren door de verkoper.
 2. Hoe hoog en stabiel is de bak? Kinderen moeten namelijk gemakkelijk kunnen op- en afstappen.
 3. Twee of drie wielen: afhankelijk van het aantal kinderen en bagage dat je wilt vervoeren.
 4. Is de elektrische bakfiets onderhoudsgevoelig?
 5. Wat is de prijs van de bakfiets? Een goedkope bakfiets kan in het eerste opzicht prettig zijn voor de portemonnee. Maar zoals het gezegde luidt: ‘goedkoop is duurkoop’. Tip: je kunt tegenwoordig ook een elektrische bakfiets leasen.
 6. Kan ik zelf de bakfiets elektrisch maken? Er bestaan ombouwsets zodat je zelf dit kunt bewerkstelligen. Wij raden dit zeker niet aan omdat je dan geen garantie meer hebt.
 7. Heeft de bakfiets een walk-assist? Dit kan handig zijn als je een stukje moet lopen met de elektrische bakfiets aan de hand.
 8. Is de bak van bewerkt hout of een ander materiaal? Hout en staal kunnen zwaar aanvoelen, waar aluminium juist weer licht aanvoelt.
 9. Zitten er gordels en een bakje in de bakfiets voor de kinderen? Dit raden wij zeer aan in verband met de veiligheid in het verkeer.
 10. Is een proefrit mogelijk? Ervaar zelf het genot van een nieuwe elektrische bakfiets en maak een proefrit.

Elektrische bakfiets met 2 of 3 wielen?

Net zoals bij ‘gewone’ bakfietsen kun je kiezen uit 2 of 3 wielen. Het is goed om deze twee opties naast elkaar te leggen zodat je een weloverwogen keuze maakt. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Hieronder een kort overzicht wat deze voor- en nadelen betekenen.

Tweewielers

Voordelen:

 • Fietst lichter en soepeler.
 • Meer wendbaar in het verkeer.
 • Compacter.
 • sturen is vergelijkbaar met een gewone fiets.

Nadelen:

 • Lastig op de standaard te zetten met kinderen in de bak.
 • Minder bagageruimte.
 • Veelal lang in formaat.

Driewielers

Voordelen:

 • Meer ruimte voor bagage, kinderen en een Maxi Cosi.
 • Staat stabiel in stilstand.
 • Geen standaard aanwezig dus makkelijk te parkeren.
 • Je hoeft niet op- of af te stappen bij stoplichten.

Nadelen:

 • Minder wendbaar in het verkeer.
 • Minder vering op slecht wegdek.
 • Breder dan een tweewieler bakfiets waardoor je veel plek inneemt op het fietspad.