Elektrische damesfietsen

Het meest gevarieerde aanbod elektrische damesfietsen

Cortina E-OCTA

Met de Cortina E-OCTA kan iedere afstand met gemak afgelegd worden. Deze stijlvolle en robuuste e-bike met middenmotor heeft een handige lage instap en een krachtige Bafang middenmotor. Daarnaast is deze fiets voorzien van sterke rollerbrakes en een strak afgewerkt frame.

B’twin Elops 920 E Dames

E-bike van 1500,-

Het team van Deacthlon heeft deze geweldige e-bike ontwikkeld voor lange en moeiteloze ritten in de stad. Maar ook langere fietstochten gaat de Elops 920 E goed af! Een bijkomend voordeel is dat de motor met trapsensor zich perfect aanpast aan je inspanningen.

Elektrische damesfiets kopen

Een elektrische damesfiets is ideaal voor het fietsen van langere afstanden. Ook wanneer een standaardfiets wat te zwaar wordt, kan een elektrische fiets een uitkomst zijn. Heb je besloten om een dames elektrische fiets aan te schaffen? Dan komt de volgende stap: kiezen welke fiets het wordt!

De motor van de elektrische fiets

De motor van de elektrische fiets kan op drie verschillende plekken zitten: bij het voorwiel, bij het achterwiel en in het midden van de fiets. Qua stabiliteit hoort de plek van de motor geen verschil te maken. Er zitten echter wel andere verschillen tussen de plekken. Een elektrische fiets dames middenmotor is ideaal voor het hanteren van de fiets. Het grootste gewicht zit dan namelijk in het midden. Een voorwielmotor is wat voordeliger, waardoor een goedkope e-bike dames binnen handbereik ligt. Daarnaast ondersteunt de voorwielmotor direct, in willekeurig welke versnelling. Nadeel is dat de motor op deze plek het lastiger maakt om een voorwiel te vervangen. Bij de achterwielmotor speelt dit nadeel natuurlijk ook: het vervangen van het achterwiel gaat niet zonder slag of stoot als daar een motor aan zit. Een voordeel is dat een dergelijke motor minder snel slijt dan de middenmotor.

Welk merk elektrische damesfiets?

Steeds meer fietsenmerken hebben ook elektrische damesfietsen in het assortiment. Daarnaast zijn er merken die alleen elektrische fietsen fabriceren. Of een elektrische damesfiets van Gazelle beter is dan een elektrische damesfiets Batavus is echter niet zo maar te zeggen. Wat de ideale fiets is hangt namelijk vooral af van het eigen wensenlijstje. Hoeveel kilometers wil je bijvoorbeeld met de fiets kunnen fietsen, zonder dat opladen nodig is? Hoe groter de afstand, hoe groter de actieradius van de fiets zal moeten zijn.

Het kan ook goed zijn om op het vermogen van de motor te letten. De meeste motoren kunnen een maximaal vermogen van 250 watt halen. Of een motor krachtig is merk je pas echt wanneer je in een zware versnelling een helling oprijdt. Hoe sterk een motor is kun je zien aan het aantal vermelde Newtonmeters (Nm). Hoe hoger dit aantal is, hoe sterker de motor. Dit wil echter niet zeggen dat het altijd het beste is om te kiezen voor het maximale aantal. Wanneer er hoofdzakelijk rustige ritjes op vlak terrein worden gereden, is een groot vermogen helemaal niet nodig. Omdat meer vermogen meestal ook meer geld kost, kan het een mooie besparing zijn om hierop te minderen.

Elektrische damesfiets met lage instap

Een elektrische fiets is comfortabel, maar kan door extra aanpassingen nog comfortabeler worden. Zo kan vooral voor ouderen een elektrische fiets met lage instap een mooie optie zijn. Door de lage instap is het makkelijk om het evenwicht te bewaren. Daarnaast zorgt het ervoor dat het makkelijk is om zittend op het zadel met de voeten bij de grond te komen. Het kan de veiligheid is dus verhogen. Of een elektrische damesfiets van Cortina de beste optie is, of een fiets van een ander merk: uiteindelijk zal de beste keus gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur.