Elektrische fietsen met lage instap

Gemakkelijk op- en afstappen met extra ondersteuning

Sparta Entree

De Sparta Entree damesfiets heeft een extra lage instap. De Sparta Entree heeft kleinere wielen dan een ‘normale’ elektrische fiets. Dankzij verschillende aspecten is dit een zeer veilige seniorenfiets. Voorbeelden hiervan zijn de maximale snelheid van 20 km/h en de combinatie van rollerbrakes achter en V-brake handrem voor.

Gazelle Balance C7 HFP

De perfecte seniorenfiets

De Gazelle Balance C7 HFP is senioren elektrische fiets. Dankzij de extra lage instap is deze e-bike zeer geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het ISP ontwerp zorgt voor een comfortabele zithouding en je kan altijd met je voeten bij de grond. Bovendien is deze elektrische fiets met extra lage instap scherp geprijsd.

Elektrische fiets met lage instap voor ouderen

Elektrische fiets lage instap Gazelle

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Gazelle elektrische fietsen met lage instap

Elektrische fiets met lage instap

Fietsen is gezond en kan iemand tot op late leeftijd mobiel houden. Helaas komt er vaak een moment waarop het fietsen op een standaard fiets steeds lastiger wordt. Soms wordt het simpelweg te zwaar. In andere gevallen wordt het steeds lastiger om het evenwicht te bewaren bij het opstappen. Gelukkig zijn er dan opties om het fietsplezier toch nog te kunnen verlengen. Een elektrische fiets met lage instap voor ouderen kan ideaal zijn.

Waarom lage instap e-bikes?

De lastigste momenten tijdens het fietsen zijn meestal het op- en het afstappen van de fiets. Wanneer dit steeds moeilijker wordt, kan het op een gegeven moment zelfs onveilig worden. Het is natuurlijk niet prettig om het evenwicht te verliezen, waardoor valpartijen veroorzaakt kunnen worden. Om dit te voorkomen zijn er fietsen met een lage instap en zelfs fietsen met een extra lage instap. Bij deze fietsen hangt het frame bijna op de grond, waardoor het been bijna niet opgetild hoeft te worden bij het opstappen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en kost minder kracht. Het is dus eigenlijk een simpele manier om langer en veiliger de weg op te kunnen.

Lage instap elektrische fiets

In sommige gevallen is het kopen van een standaard fiets met lage instap voldoende. Toch merken veel ouderen dat de kracht afneemt, waardoor wat extra ondersteuning prettig kan zijn. In zo’n geval kan een lage instap elektrische fiets de oplossing zijn. Een elektrische fiets of e-bike heeft een hulpmotor, die ondersteunt bij het trappen. Hierdoor kost het trappen minder kracht, zelfs wanneer men over heuvelachtig terrein of met wind tegen fietst. Er zijn verschillende soorten motoren beschikbaar. De elektrische fiets lage instap middenmotor wordt veel gebruikt. Dit type motor zit vast in het midden van de fiets. Je kunt ook kiezen voor een motor aan het voorwiel of juist aan het achterwiel. Over het algemeen zijn fietsen met de motor aan het voorwiel een voordelige keus. Er zijn echter ook meer dan genoeg voordelige fietsen met achter- of middenmotor. Het is dus de moeite waard om het hele aanbod te bekijken, inclusief aanbiedingen.

De beste elektrische fiets met lage instap

Op de vraag welke elektrische fiets de beste is, kunnen we een kort antwoord geven: dat is voor ieder weer anders. Wil je flinke snelheid kunnen maken? Dan is het belangrijk om op het vermogen (Nm) van de fiets te letten. Hoe hoger het vermogen, hoe sterker de motor. Een sterke motor is ook handig wanneer er vaak in heuvelachtig terrein wordt gefietst. Verder is het goed om op de actieradius te letten. Is het de bedoeling dat er lange afstanden gereden kunnen worden met de elektrische fiets met lage instap? Dan is een lange accuduur van belang. Ook met kortere accuduren kunnen er overigens langere afstanden gereden worden. Maar houd dan wel rekening mee dat tussentijds opladen van de accu nodig zal zijn. Let bij aanschaf van de fiets daarnaast op zaken zoals merk, comfort (zithouding), budget en eventueel bijvoorbeeld ook op de kleur van de fiets. Op basis van al deze zaken kan uiteindelijk de perfecte fiets gevonden worden!