Elektrische fietsen – Fietsvergelijkers

Elektrische fietsen: fietsen met trapondersteuning

Elektrische fietsen zijn sterk in opkomst. Is een elektrische fiets het type rijwiel waar jij naar op zoek bent? Dan wordt het kiezen als vanzelf steeds lastiger. Daar kan je wel wat hulp bij gebruiken. Daarom kan deze informatie een handige eerste stap zijn. Zo wordt het kiezen net iets gemakkelijker.

Welke elektrische fietsen zijn er?

Elektrische fietsen zijn voor een belangrijk deel te onderscheiden in de plaats waar de motor geplaatst is. Sommige hebben de motor in het voorwiel. Andere modellen hebben de motor juist in het achterwiel. Daarnaast zijn er fietsen met motoren in het midden. Een ander verschil is het soort fiets. Elektrische stadsfietsen komen het meest voor, maar ook elektrische mountainbikes en elektrische hybride fietsen zijn steeds meer te zien. Dit geeft een goede indicatie van de mogelijkheden.

Welke elektrische fiets kies je?

Om een elektrische fiets te kiezen is het slim om te vergelijken tussen de opties. Dat begint bij het vergelijken tussen de modellen zoals je die hiervoor genoemd hebt zien worden. Welke past het best bij jouw doelen? Daarnaast is het altijd goed om te kijken naar de verschillen in prijzen. Wat voor elektrische fietsen ook heel belangrijk kan zijn, is de grootte van de accu.

Alle verschillende soorten elektrische fietsen

Ga hieronder direct naar de juiste type elektrische fiets en begin met vergelijken: