Welke elektrische fiets past bij mij?

Door het grote aanbod aan elektrische fietsen is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom heeft Gazelle een interessante video gemaakt die het aankoopproces kan vergemakkelijken. Dus in een korte tijd vind je misschien wel de beste elektrische fiets die bij jou past!

Goedkope elektrische fiets

Cortina E-U1 N3 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1789,-

Bekijk prijzen
Cortina E-U1 N7 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1249,-

Bekijk prijzen
Vogue Premium N7 Dames

Prijzen gevonden v.a.

1499,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope elektrische fietsen

Stella Livorno Steps

Stella Livorno Steps krijgt een 8.2 bij de ANWB

De Livorno Steps wordt aangedreven door een van de lichtste aandrijfunits, slechts 3,2 kg, op de markt. Maar wel eentje met kracht. Veel kracht zelfs. De Shimano Steps middenmotor zorgt ervoor dat je onovertroffen fietsplezier ervaart.

Elektrische fiets kopen

Tegenwoordig zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de elektrische fiets. Of anders gezegd: e bike, e-bike en ebike. Elke verkoper gebruikt wel een andere benaming, maar het komt op hetzelfde neer: een fiets met trapondersteuning. Voorheen werd een elektrische fiets vooral gezien als een fiets voor ouderen, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Maar wat is een elektrische fiets precies?

Elektrische herenfiets en elektrische damesfiets

E-bikes zijn zowel te verkrijgen voor heren en dames. Dankzij de verschillende type elektrische fietsen is er altijd wel één te vinden die bij jou past. De beste elektrische fiets kun je online vinden. De drie verschillende types zijn elektrische herenfiets, elektrische damesfiets en elektrische fiets met lage instap. Ook is het belangrijk om het juiste merk elektrische fiets aan te schaffen. Ga je voor een goedkope elektrische fiets of juist voor elektrische fiets met veel snufjes? Een voorbeeld van een merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Gazelle elektrische fiets. Uiteraard mogen we de Batavus elektrische fiets niet vergeten!

Welke elektrische fietsen zijn er?

Deze type fietsen zijn voor een belangrijk deel te onderscheiden in de plaats waar de motor geplaatst is. Sommige hebben de motor in het voorwiel. Andere modellen hebben de motor juist in het achterwiel. Daarnaast zijn er fietsen met motoren in het midden. Een ander verschil is het soort fiets. Elektrische stadsfietsen komen het meest voor, maar ook elektrische mountainbikes en elektrische hybride fietsen zijn steeds meer te zien. Dit geeft een goede indicatie van de mogelijkheden. Een voorbeeld van een stadsfiets met ondersteuning is de Cortina elektrische fiets. Deze is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Alle soorten elektrische fietsen:

  • Elektrische stadsfietsen
  • Elektrische bakfietsen
  • Elektrische hybride fietsen
  • Elektrische moederfietsen
  • Elektrische transportfietsen
  • Elektrische vouwfietsen
  • Elektrische mountainbikes
  • Speed pedelecs

Welke elektrische fiets kies je?

Om een elektrische fiets te kiezen is het slim om te vergelijken tussen de opties. Dat begint bij het vergelijken tussen de modellen zoals hiervoor beschreven. Welke past het best bij jou? Welke elektrische fiets is het beste? Genoeg vragen waar je antwoord op wil krijgen. Daarnaast is het altijd goed om te kijken naar de verschillen in prijzen. Als laatste is het belangrijk om te weten wat de actieradius is van de verschillende accu’s.

Conclusie

Welke elektrische fiets je ook kiest, het is belangrijk dat deze bij jou past. Of het een tweedehands elektrische fiets is of juist een oersterke QWIC elektrische fiets. Zorg dat je er jaren mee vooruit kan en dat je goed op de hoogte bent van belangrijke specificaties. Voorbeelden hiervan zijn dus de motorpositie, de actieradius en de positie van de accu.