Cortina E-Mozzo – Collectie 2019

Gloednieuw in de collectie van Cortina is de Cortina E-Mozzo met de Shimano STEPS-systeem. Deze geweldige e-bike is voorzien van 8 versnellingen en verende zadelpen. Hierdoor zal elke rit comfortabel verlopen. Ook heeft de E-Mozzo het E6100-systeem van Shimano. Dit houdt in dat de techniek van de Shimano voor elektrische mountainbikes gecombineerd is met het Cortina-design!

Elekrische fiets heren goedkoop

Bimas E-City 3.0 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1499,-

Bekijk prijzen
Cortina E-U1 N3 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1789,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope elektrische herenfietsen

Sparta M8b

E-bike test 2018

Volgens de het tespanel van het AD is de Sparta M8b een de beste e-bikes van 2018. De maximale actieradius van 140 km, de zeer sterke Bosch Active Line Plus motor en hydraulische velgremmen kwamen zeer goed uit de test. Kortom, een e-bike met kwaliteit!

Elektrische herenfiets middenmotor

QWIC Premium MN7 Heren

Prijzen gevonden v.a.

2449,-

Bekijk prijzen
Gazelle Medeo T9 HMB Heren

Prijzen gevonden v.a.

2699,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle elektrische herenfietsen met middenmotor

Elektrische herenfiets kopen

Een elektrische herenfiets kan een uitkomst zijn op het moment dat het fietsen op een standaardfiets wat te zwaar wordt. Maar het is zeker niet nodig om daarop te wachten. Ook wanneer fietsen op zo’n standaardfiets nog prima gaat, biedt een elektrische herenfiets namelijk veel extra’s! Dus; een elektrische herenfiets Batavus of een elektrische herenfiets Cortina. Wat wordt het?

De voordelen van de elektrische fiets

De motor van een elektrische fiets biedt trapondersteuning. Hierdoor kost het fietsen veel minder inspanning. Een pittige helling of flinke wind tegen wordt daardoor een fluitje van een cent. Dat is natuurlijk ideaal bij zowel korte als langere tochten. Fietsend naar het werk, zonder bezweet aan te komen is toch heerlijk? Een extra voordeel daarbij is dat de heren elektrische fiets ook sneller is dan een fiets zonder hulpmotor. Zo kun je dus in minder tijd meer kilometers maken en daardoor ook grotere afstanden afleggen.

Tips bij aanschaf elektrische fiets

Bij aanschaf van een elektrische fiets zijn er een aantal punten om op te letten:

  • Er zijn drie verschillende typen motoren. Een elektrische fiets heren middenmotor is daar een van. In dat geval zit de motor in het midden van de fiets. Deze plek is handig, omdat de fiets zo makkelijk in evenwicht gehouden kan worden. Ook een motor aan het achterwiel of een motor aan het voorwiel behoren tot de mogelijkheden. Nadeel van deze motoren is dat het vervangen van het wiel lastiger is dan wanneer de motor in het midden zit;
  • Over het algemeen zijn fietsen met voorwielmotor iets voordeliger. Op zoek naar een goedkope e-bike heren? Dan kan zo’n fiets dus een mooie optie zijn. Toch zijn er ook heel wat aanbiedingen te vinden van andere elektrische fietsen. Een elektrische fiets heren goedkoop vinden? Dan is het de moeite waard om ook die aanbiedingen te bekijken;
  • Let bij aanschaf van de elektrische herenfiets op de actieradius. Daarmee wordt de afstand bedoeld die met de fiets kan worden afgelegd zonder dat de accu opgeladen hoeft te worden. Hoe groter de actieradius, hoe groter dus de afstand die je af kunt leggen. Ook de kracht van de motor speelt een rol in de prijs. Het vermogen wordt aangeduid met de term Nm (Newtonmeter). Het maximale vermogen van een motor in een elektrische fiets mag 250 Nm zijn. Hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker je een helling op rijdt of tegen de wind in fietst.

Welke merk elektrische fiets?

Er zijn veel verschillende merken elektrische fietsen te koop. Hiertussen zitten zowel bekende als minder bekende merken. Dit ruime aanbod kan het lastig maken om de uiteindelijke keuze te bepalen. Het is daarom aan te raden om eerst op een rijtje te zetten aan welke eisen de fiets moet voldoen. Denk daarbij aan vermogen, actieradius, budget, maar bijvoorbeeld ook aan kleur en comfort. Aan de hand van dat wensenlijstje zullen dan een aantal favorieten naar boven komen. Het kan daarna de moeite waard zijn om ook de ervaringen van anderen te inventariseren. Toch is de uiteindelijke keus iets heel persoonlijks. Een fiets waar de een niet zo veel mee heeft, kan voor de ander juist een droomfiets zijn!