Elektrische hybride fietsen

Elektrische fietsen met een sportief karakter

Gazelle Cityzen

De Gazelle CityZen is één van de beste elektrische hybride fietsen in het assortiment van Gazelle. Dankzij het lichtgewicht frame, de verende voorvork en de sterke Bosch middenmotor brengt deze fiets je gemakkelijk van A naar B. Ieder jaar komt Gazelle weer met nieuwe uitvoeringen, zoals de Cityzen C8+ HMB 2019.

Gazelle Chamonix T10

Best geteste elektrische hybride fiets uit de AD elektrische fiets test 2018

Dankzij de krachtige Bosch Active Line ondersteuningen is deze elektrische hybride fiets perfect voor lange afstanden. Hierdoor kun je een maximale actieradius behalen van maximaal 145 km. Uit de test kwamen ook minpunten, waaronder ‘een saai design’. Eindscore: 8.5.

Elektrische hybride fiets met voorwielmotor

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle elektrische hybride fietsen met voorwielmotor

Elektrische hybride fiets met achterwielmotor

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle elektrische hybride fietsen met achterwielmotor

Elektrische hybride fiets kopen

Op zoek naar een hybride fiets voor dagelijks gebruik of voor lange tochten? Een groot aanbod kan zorgen voor keuzestress, maar daarom hebben we het iets gemakkelijker gemaakt. Om te beginnen zijn er veel verschillende merken, zoals Gazelle, Batavus, Stella en Cube elektrische fietsen. Maar ook de sportieve elektrische fiets van Giant is populair. De grootste verschillen tussen de modellen zit in de prijs, specificaties en natuurlijk de dames- en heren modellen. ‘Goedkope’ elektrische hybride fietsen zijn er eigenlijk niet omdat deze altijd voorzien in van een trapondersteuning.

Verschil elektrische hybride fiets

Wat is het verschil tussen elektrische hybride fietsen en andere soorten? De term hybrid, in het Nederlands uitgesproken als hybride, betekent samengesteld. Dit samengestelde betekent dat het een kruising is tussen een stadsfiets en een toerfiets (trekkingfiets).

Hybride elektrische fietsen zijn veelal voorzien van een verende voorvork. Hierdoor is het rijden over slechte wegen veel comfortabeler. Elk jaar, dus ook in 2019, wordt er een elektrische hybride fiets test uitgevoerd door verschillende bedrijven, zoals de ANWB, Fietsersbond en de Telegraaf. Verstandig is dus om dit in de gaten te houden zodat je de juiste elektrische hybride fiets koopt.

Sportieve elektrische fietsen

Een elektrische hybride fiets wordt ook wel een sportieve e-bike genoemd. In Nederland worden deze e-bikes veel gebruikt voor lange afstanden, zoals een tocht naar de waddeneilanden. Belangrijk om dan goed na te gaan hoe lang de accu van je fiets meegaat, ook wel actieradius genoemd. De ondersteuning van een sportieve elektrische fiets kan net dat laatste zetje geven voor een probleemloze fietstocht.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hybride fiets?

Lees onderstaande punten aandachtig door voordat je een elektrische hybride fiets gaat aanschaffen.

  1. Type accu en actieradius: de actieradius verschilt per type accu dus bedenk goed waar je de hybride elektrische fiets voor gaat gebruiken. Voordelen van een uitneembare accu zijn: opladen op verschillende plekken, opbergen in de winter en minder diefstalgevoelig.
  2. Motorpositie: de motor van de elektrische fiets bevindt zich in het midden, voorwiel of achterwiel.
  3. Hoe zwaar trap de fiets zonder ondersteuning?: als de accu leeg is zul je zonder trapondersteuning verder moet fiets. Let dus goed op hoe zwaar dit is.
  4. Het gewicht van de fiets: de fiets moet makkelijk verplaatsbaar zijn en comfortabel fietsen. Let daarom goed op het gewicht bij het aanschaffen.
  5. Frametype: lage instap of hoge instap?
  6. Type en aantal versnellingen en remmen
  7. Let ook op andere zaken, zoals: wiel- en framemaat, prijs, model, type display.

Sportieve elektrische fiets heren of dames?

Er wordt in de volksmond gesproken over heren en dames modellen, maar in principe kan iedereen op beide fietsen. Ook zijn er lage instap modellen op de markt. Dit zorgt voor nog gemakkelijker op- en afstappen. Voor lange tochten is het vooral belangrijk dat je de juiste zithouding hebt. Ook is het belangrijk om de juiste keuze te maken tussen de verschillende motorposities van de elektrische hybride fiets. Er zijn drie verschillende soorten: voor-, midden- en achterwielmotoren. Bekijk en vergelijk hierboven voordat je een proefrit maakt of de fiets meteen online wil kopen.