Elektrische mountainbikes

Geen ondergrond te gek, geen berg te hoog

Cube Stereo Hybrid 140

De Cube Stereo Hybrid 140 Race 500 27.5 2018 is een geweldige elektrische mountainbike. Dankzij het lichte frame in combinatie met het geavanceerde onderdelensamenstelling, rijdt deze e-mtb comfortabel. Belankrijke aspecten zijn de Bosch Performance CX aandrijfsysteem, 500Wh accu en Shimano XT schakelgroep.

Cube Reaction Hybrid Race 500

Stevig en licht aluminium frame

De Cube Reaction Hybrid Race 500 is een stoere elektrische mountainbike voor optimaal rijplezier. Dankzij de elektrische ondersteuning is voor deze all mountain mountainbike geen enkel parcours te steil! En met de krachtige hydraulische schijfremmen van Shimano heb je deze fiets ook bij hoge snelheden onder controle.

Elektrische mountainbike kopen

Natuurlijk kennen we allemaal de ‘normale’ elektrische fiets. Deze is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar wat is een elektrische mountainbike precies? Eigenlijk is dat exact hetzelfde idee als een elektrische fiets, maar dan op een mountainbike. Iets minder sportfiets dan een mountainbike zonder trapondersteuning, maar wel handig! Zo zit er op een e-MTB een motor, een accu en een display gemonteerd. Weet je niet welke elektrische mountainbike voor jou geschikt is? Dan kun je altijd een elektrische mountainbike test doornemen. Hierdoor heb je al snel een goed beeld welke bij jou past. Een voorbeeld van een mountainbike die vaak goed uit de test komt is de Cube elektrische mountainbike.

Verschillende soorten elektrische mountainbikes

Welke verschillende soorten elektrische mountainbikes zijn er te koop? Net zoals de ‘normale’ mountainbike komt ook een elektrische mountainbike in veel vormen. Bekende merken komen daarom ook elk jaar met nieuwe modellen op de markt. Voorbeelden hiervan zijn de Cross country, de All mountain, en de Enduro e-MTB. De Giant elektrische mountainbike heeft bijvoorbeeld de Giant Dirt-E+ 2 Pro in het assortiment. Iedereen jaar komen er bij dit model weer extra verfijnde snufjes bij. Ook kun je bij een elektrische mountainbike kiezen tussen een elektrische hardtail of een elektrische full-suspension mountainbike. Bekende motorsystemen zijn:

  • Bosch Performance CX
  • Shimano STePS 8000
  • Yamaha

Let wel op dat de elektrische mountainbike snelheid op maximaal 25 km/u ligt.

Merken elektrische mountainbikes

Veel merken op de markt betekent automatisch veel aanbod. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Veel mensen zijn merktrouw en kiezen vaak voor hetzelfde merk. Zo heb je de Cube elektrische mountainbike waar veel consumenten voor kiezen. Maar ook de Giant elektrische mountainbike staat vaak hoog op het lijstje. Wat onbekendere merken zijn KTM elektrische mountainbike de Trek elektrische mountainbike. Dat neemt natuurlijk niet weg dat deze kwalitatief zeer goed zijn. Maar waarom maken deze merken hun mountainbike elektrisch? Het gaat namelijk wel ten koste van je maximale sportieve prestatie.

Een nog een zeer onbekend, maar zeker niet te vergeten merk is de Haibike elektrische mountainbike. Sommige online aanbieders hebben dit merk in hun assortiment.

Conclusie

Veel informatie om rekening mee te houden bij het aanschaffen van deze snelheidsduivels. Daarom is het goed om niet de eerste de beste e MTB te kopen. Maar kun je ook zelf je mountainbike elektrisch maken? Dit kan maar dat raden zeker af omdat dan alle garantie vervalt. Daarom kun je ook beter niet een elektrische mountainbike via Marktplaats of tweedehands kopen. Aan de ene kant is het natuurlijk prettig voor je portemonnee. Maar aan de andere kwant weet je nooit wat er mee is gebeurd. Een elektrische mountainbike tweedehands kan namelijk problemen krijgen met de motor of accu. We kunnen concluderen dat door het grote aanbod de keuze nog niet zo makkelijk is. Daarom hebben we hierboven een aantal 2018 en 2019 modellen uiteengezet.