Elektrische racefietsen

Sportief met ondersteuning

Uitgebreide uitleg elektrische racefiets

Een elektrische racefiets. Je ziet ze niet vaak op weg. Maar ze zijn er zeker! Benieuwd wat een elektrische racefiets is? Bekijk dan het filmpje hiernaast.

Cannondale elektrische racefiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Giant elektrische racefietsen

GIANT ROAD E+ 2 PRO 2018

De echte snelheidsduivel

De Giant Road E+ is een kwalitatieve elektrische racefiets van Giant. Geen afstand is te ver voor deze krachtpatser. Dankzij het lichtgewicht frame en de krachtige Giant SyncDrive Sport, 80Nm, 250W kun je genieten van elke tocht!

Elektrische racefietsen

Heerlijk, die toertochten in het weekend op de racefiets. Toch is ook op zo’n racefiets af en toe wat extra ondersteuning erg prettig. Op open terrein met wind tegen, of wanneer er een heuvel bedwongen moet worden. Een elektrische racefiets kopen? Dat lijkt nog helemaal niet zo’n slecht idee!

Voordelen elektrische racefietsen

De ondersteuning van een e-bike, maar de uitstraling van een racefiets. Zo kun je de elektrische racefiets het beste omschrijven. Natuurlijk kun je een standaard racefiets aanschaffen, maar de elektrische versie geeft je net wat meer. Op een racefiets met elektrische ondersteuning merk je van die tegenwind of heuveltjes opeens maar weinig meer. Prettig, zeker wanneer je merkt dat je conditie niet meer is wat die geweest is. Maar ook wanneer je conditie nog prima is, kan een elektrische racefiets een uitkomst zijn. Je fiets net wat sneller, net wat verder en net wat gemakkelijker dan zonder ondersteuning.

Veel snelheid

Er zijn inmiddels redelijk wat modellen elektrische racefietsen op de markt. Met de elektrische racefiets snelheid maken is een koud kunstje. Het is alleen wel belangrijk om daarbij de Nederlandse regelgeving in het oog te houden. Volgens die regels moet de elektrische motor racefiets namelijk begrensd worden op 25 kilometer per uur. Dit betekent dat de ondersteuning automatisch uitgeschakeld wordt op het moment dat je die snelheid passeert. Het betekent echter niet dat je dan niet meer harder kan gaan. Dat kan zeker! Dit tempo maken gaat dan alleen volledig op eigen kracht en de motor komt er dan niet meer aan te pas. Die eerste ondersteuning kan alleen wel een heel lekker steuntje in de rug geven om daarna op eigen spierkracht nog harder te kunnen. Daarnaast is de motor vooral heel handig in heuvelachtig terrein. De trapondersteuning helpt je dan met gemak de hellingen op. Op zulke momenten merk je echt het verschil tussen de gewone racefiets en de elektrische variant.

Prijs elektrische racefiets

Vanwege de krachtige motor verschilt de elektrische racefiets prijs wel een stuk met de prijs van een standaard racefiets. Daarom is het goed om jezelf van tevoren goed af te vragen waarom je voorkeur uitgaat naar een elektrische variant. Misschien ga je vaak op fietsvakantie, ook in landen waar de snelheid niet begrensd hoeft te worden. Of geef je de voorkeur aan heuvelachtig terrein, maar heb je daar echt wat extra ondersteuning bij nodig. Het kan ook zijn dat je houdt van rustige fietstochten, maar wel met een sportief karakter. In al deze gevallen kan de elektrische racefiets een mooie optie zijn. Vergeet voor aanschaf dan niet om de verschillende modellen onderling goed te vergelijken. Let daarbij bijvoorbeeld op het vermogen van de motor, het gewicht van de fiets en de actieradius van de motor. Voor langere fietstochten heb je namelijk een grotere actieradius nodig dan voor korte tochtjes.

Uiteindelijk is de aanschaf van een elektrische racefiets een investering, maar als je de juiste kiest zal de fiets garant staan voor vele uren fietsplezier.