Gazelle Orange: het icoon van Gazelle, opnieuw uitgevonden

Al decennia lang is de Orange de trots van het merk Gazelle. Het model heeft z’n eigen DNA dat al jaren de bestseller is en ieder jaar weer in de prijzen valt. Maar omdat het ieder jaar nog beter kan blijft Gazelle deze fiets ontwikkelen. Hiernaast presenteert Gazelle de nieuwe Orange: “ons icoon, opnieuw uitgevonden.”

Gazelle Orange C7 HMB

Beste Koop AD Fietstest 2018

De Gazelle Orange C7+ HMB is een luxere e-bike die je vanwege zijn veelzijdigheid voor allerlei ritten kunt gebruiken. De krachtige Bosch Active middenmotor redt zich op ieder terrein en dankzij de accukeuze kun je de fiets precies aanpassen aan jouw wensen. De verende voorvork en zadelpen zorgen voor extra comfort, ook tijdens lange ritten.

Elektrische stadsfiets dames

Hercules Intero I-8 Dames

Prijzen gevonden v.a.

2849,-

Bekijk prijzen
Amslod Wellington MTX-600

Prijzen gevonden v.a.

1599,-

Bekijk prijzen
Sparta M7Tb Active Dames

Prijzen gevonden v.a.

2499,-

Bekijk prijzen

> Bekijk elektrische stadsfietsen voor dames

Elektrische stadsfiets kopen

Waar je ook fietst je komt ze overal tegen: elektrische stadsfietsen. Steeds meer merken ontwikkelen tegenwoordig elektrische stadsfietsen, waardoor de keuze lastig te maken is. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen welke geschikt is voor jou. Want wil je een dames-, heren of lage instap elektrische stadsfiets? Of wil je juist een sportieve elektrische fiets? Lees daarom bijvoorbeeld een e-bike test om de keuze te vergemakkelijken. Ook kun je de e-bike stadsfiets onderscheiden in verschillende prijsklassen. Onbekende merken hebben namelijk vaak goedkope elektrische stadsfietsen in het assortiment dan bekendere merken.

Eigenschappen elektrische stadsfiets

Een elektrische stadsfiets is een fiets met trapondersteuning die geschikt is voor dagelijks gebruik. Vaak is deze type stadsfiets voorzien van veel comfort, zoals verende voorvork en een comfortabele zithouding. Ook zijn er veel verschillen in elektrische stadsfietsen. Om te beginnen gaan we het hebben over de verschillende type motoren. Een goedkope elektrische stadsfiets heeft vaak een minder goede motor dan een elektrische stadsfiets van een goed merk.

Verschillende type motoren

Een e-bike komt in verschillende vormen. Zo heb je verschillende motoren die ook zeker verschillen in prijs en kwaliteit. Bekende voorbeelden van deze motoren zijn de Bosch Active Line, de ION motor en niet de vergeten, de Shimano STePS. Ook is er een verschil op welke plek de motor gemonteerd wordt. De drie keuzes zijn:

  • elektrische stadsfiets met middenmotor;
  • elektrische stadsfiets met voorwielmotor;
  • elektrische stadsfiets met achterwielmotor.

Elk motortype heeft zijn voor- en nadelen. Lees daarom altijd goed de kenmerken van het type motor dat je wil gaan kopen.

Wat zijn goede e-bike merken?

Wat is de beste elektrische stadsfiets? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit komt omdat een bepaald merk vaak persoonsgebonden is. Wel zijn er duidelijk bekende e-bike merken op de markt: Gazelle, Batavus, Sparta en Stella zijn hierin de marktleiders. Uit deze informatie blijkt dat het lastig kan zijn om de juiste elektrische stadsfiets te kopen. Daarom hebben we bovenaan deze pagina een handig overzicht gemaakt wat je beslissing makkelijker kan maken.