Elektrische tandems

Gezellig samen op pad

met elektrische ondersteuning

Elektrische tandems

Geen fietsen gevonden!

Sparta Double F8i Tandem

Elektrische tandem met een uniek uiterlijk

Met deze unieke fiets van Sparta ga je er gezellig met z’n tweeën op uit. Het solide frame en krachtige motor zorgt voor een comfortabele rit. Daarbij is de motor 100% geruisloos.

Elektrische tandems

Wat is er nu lekkerder dan op een mooie, zonnige dag de fiets te pakken en een flinke fietstocht te maken? Helaas lukt dat de een makkelijker dan de ander. Wanneer beperkingen een rol spelen, kan fietsen lastig worden. Een elektrische tandem kan dan de oplossing zijn. Deze fiets maakt het makkelijker om toch lekker te kunnen bewegen in de buitenlucht en staat garant voor veel plezierige fietskilometers!

Samen op de fiets

De tandem is een fiets voor twee personen. In de meeste gevallen zitten de personen achter elkaar op de fiets, maar er zijn ook modellen waarbij je naast elkaar zit. Heb je al een tandem? Dan is de tandem elektrisch maken een optie. Hiervoor zijn speciale ombouw setjes te koop. Voor deze setjes is enige technische handigheid wel noodzakelijk. Is die er niet? Dan kan het eventueel uitbesteed worden. Is er nog geen tandem aangeschaft? Dan is het de moeite waard om direct naar elektrische exemplaren te kijken. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische tandem Gazelle of een Sparta elektrische tandem. Elektrische tandems hebben naast trapondersteuning ook nog versnellingen. Dit maakt dat je de fiets volledig kan instellen naar eigen wens. Tegenwind of heuvelachtig terrein vormen geen enkel probleem meer met zulke goede ondersteuning. Het fietsen wordt daardoor extra comfortabel.

Altijd een passende fiets

Een elektrische tandem ouder kind is ideaal wanneer je kind niet zelfstandig kan fietsen. Bij deze tandem zit je als ouder voorop en kan je kind achter je plaatsnemen. Je kind kan wel echt meefietsen en dat geeft vaak veel voldoening. Kan er niet genoeg kracht gegeven worden om tempo te maken? Een Gazelle tandem met trapondersteuning of een ander merk elektrische tandem heft dat probleem met gemak op. Zo wordt voorkomen dat een van beiden in z’n eentje de fiets in beweging moet houden. Want natuurlijk wil je niet dat zulke fietstochtjes energie kosten, maar dat jullie er juist energie van krijgen. Zo wordt het elektrisch fietsen een heerlijke manier om te bewegen in de buitenlucht.