Populaire merken

Review Cortina Ecomo U5

Volgens de rijtest van de ANWB is dit een vlotte e-bike met een mooie afwerking. Verder waren de positieve punten de dubbele standaard, soepele stuurblokkering en kwalitatieve rijeigenschappen. Als negatief punt waren de handremmen. Hier zit namelijk speling in.

Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive

Winnaar AD elektrische transportfiets test

De Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive is volgens de AD elektrische fietstest de beste elektrische transportfiets. Positieve punten: de krachtige Ecomo 36 Volt voorwielmotor, het aangename zitcomfort en het uitgesproken design.

Elektrische transportfiets dames

QWIC R1 Dames

Prijzen gevonden v.a.

2299,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle elektrische dames transportfietsen

Elektrische transportfiets heren

QWIC Urban R1 Heren

Prijzen gevonden v.a.

2299,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle elektrische heren transportfietsen

Elektrische transportfiets kopen

Op pad met veel bagage en een elektrische trapondersteuning nodig? Dan is wellicht de elektrische transportfietsen een geweldige uitkomst. De elektrische transportfiets is te herkennen aan de voordrager en is daardoor perfect voor het vervoeren van bagage. Ook kun je er een krat of mand op monteren. Maar door het grote aanbod blijft het lastig om de juiste keuze te maken. Welke elektrische transportfiets is geschikt voor mij? Op deze vraag geven we antwoord op deze pagina.

Verschillende motorsystemen

Zoals bij alle elektrische fietsen zijn er drie motorsystemen te onderscheiden. De eerste in dit rijtje is de elektrische transportfiets middenmotor. Deze motor wordt veel verkocht door bekende merken, zoals Batavus, Gazelle en Sparta. Maar uiteraard ook de elektrische transportfietsen met achterwielmotoren en voorwielmotoren zie je vaak terug. Maar wat is de beste elektrische transportfiets voor jou?

Beste elektrische transportfiets

Ieder jaar onderzoeken verschillende organisaties wat de beste elektrische transportfiets van het jaar is. Voorbeelden hiervan zijn de ANWB e-bike test, de Telegraaf e-bike test en niet te vergeten de e-bike test van de Fietsersbond. Het is geen verrassing dat bekende merken vaak deze test winnen. Bekijk daarom goed deze verschillende testen om de beste elektrische transportfiets voor jou te vinden. Als laatste tip: heb je een keuze gemaakt, vergelijk dan ook de verschillende online aanbieders. De verschillen in prijs zijn namelijk heel groot.

Elektrische transportfietsmerken

Wil je een heren of dames elektrische transportfiets kopen van een bepaald merk? Zorg dan dat je voor jezelf een budget hebt bedacht. Hierdoor kan je specifieker te werk gaan. De meest voorkomende merken zijn Cortina, Gazelle, Sparta en Batavus. Dit zijn wel relatief ‘duurdere’ merken. Ook is het niet verstandig om particulier een tweedehands model aan te schaffen. Vaak zien deze fietsen er goed uit vanaf de buitenkant maar zijn de motor of accu niet goed. Bijna alle elektrische modellen zijn ook zonder trapondersteuning te verkrijgen. Maar is bijvoorbeeld de Batavus transportfiets elektrisch? Dan kan je in één oogopslag zien dankzij het motorsysteem en de accu.