Elektrische vouwfietsen

Compact met een steuntje in de rug

Hoe een vouwfiets te kiezen

Een vouwfiets is perfect om mee te nemen: hij gaat waar jij gaat. Handig voor in de trein of in de bus. De vouw- en draagbaarheid zijn belangrijke aspecten bij het aankopen van een vouwfiets. Zeker als je de elektrische variant wilt aanschaffen. Bekijk daarom de handige tips in het filmpje.

Stella Citta

In een handomdraai mee te nemen

De Stella Citta is dé ideale elektrische vouwfiets. In een handomdraai en binnen een paar seconden in te klappen. Handig voor als je vaak met het OV reist of op reis gaat. Je klapt hem in, neemt hem mee en fietst erop weg. Zo makkelijk kan het zijn.

Dahon elektrische vouwfiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Dahon elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfiets met voorwielmotor

Altec Stroke Vouwfiets

Prijzen gevonden v.a.

1399,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle elektrische vouwfietsen met voorwielmotor

Elektrische vouwfiets kopen

Vaak op reis met de trein, auto of tram? De elektrische vouwfiets brengt je met alle gemak van A naar B. Met het ov reizen is nog nooit zo comfortabel verlopen! Dankzij de trapondersteuning manoeuvreer je gemakkelijk door het verkeer. Wil je een elektrische vouwfiets kopen maar weet je nog niet welke? Dan gaan we je hiermee helpen! Door het grote aanbod kunnen we begrijpen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Daarom vind je op deze pagina alle nodige informatie omtrent de elektrische vouwfiets.

Merken elektrische vouwfietsen

Wat is de beste elektrische vouwfiets? Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Iedere vouwfiets heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Wel kunnen we een aantal bekende merken op een rijtje zetten. Om te beginnen is de Dahon elektrische vouwfiets een belangrijke speler op de markt. Dahon staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook zijn er iets duurdere elektrische vouwfietsen te verkrijgen, zoals de Qwic elektrische vouwfiets. Maar goedkope elektrische vouwfietsen zijn ook online te verkrijgen. Deze hebben over het algemeen iets minder kwalitatieve onderdelen, maar nog steeds goed genoeg voor dagelijks gebruik.

Merken die je zeker niet moet vergeten tijdens het aankoopproces zijn de elektrische vouwfietsen van Flyer, Vogue en Shinga. Daarnaast zijn er nog twee merken die aan de weg aan het timmeren zijn: de Nimoto elektrische vouwfiets en de Brompton elektrische vouwfiets.

Comfort, actieradius & vouwen

Wat is belangrijke voordat je een elektrische vouwfiets gaat aanschaffen? Staat er bijvoorbeeld een elektrische vouwfiets test online? Door het grote aanbod kan deze keuze heel lastig zijn. Ieder merk praat natuurlijk goed over zichzelf waardoor de gegeven informatie anders kan zijn dan de werkelijkheid. Daarom hebben we op deze pagina een overzicht neergezet van de 2018 en 2019 modellen.

Het comfort, de actieradius en de manier van vouwen zijn drie belangrijke aspecten. Doordat een elektrische vouwfiets compact is kan het voorkomen dat het ten koste gaat van het comfort. Let daarom goed of het zadel, het stuur en de trappers naar wens zijn. Oftewel, heb je een goede zithouding. Daarnaast is de actieradius belangrijk, want je wilt natuurlijk niet halverwege zonder trapondersteuning komen te zitten. Als laatste is het goed om een review te lezen als je een bepaald model hebt gekozen. Het is natuurlijk belangrijk dat je de elektrische vouwfiets gemakkelijk kunt opvouwen en uitklappen.

De juiste keuze maken

Net zoals bij het aanschaffen van een ‘normale’ elektrische fiets is het lastig om voor het juiste model te kiezen. Zo is er de elektrische vouwfiets met middenmotor die vaak verkocht wordt. Belangrijk is dat je altijd voor een nieuwe elektrische vouwfiets gaat, dus niet voor tweedehands elektrische vouwfiets via Marktplaats. Je weet namelijk nooit wat er met de motor en accu is gebeurd. Onthoud dus goed: wil je een elektrische vouwfiets kopen? Vergelijk dan goed in het totale aanbod. Dit kan zowel online als bij de fietsenmaker om de hoek!