Gazelle Chamonix C7

De Gazelle Chamonix C7 is een sportieve stadsfiets met lage instap. Dankzij de verende voorvork en verende zadelpen zal iedere rit zeer comfortgehalte verlopen. Daarnaast is deze lage instap fiets zeer onderhoudsarm. Dit komt door het aluminium frame en de gesloten kettingkast.

Gazelle Chamonix S30

Winnaar Telegraaf Fietstest

De Chamonix S30 heeft eerste plaats bereikt in De Telegraaf Nationale Fietstest in de categorie Toerfietsen (met lage instap) tot € 1199,-! De Chamonix S30 wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren en een gemiddelde van 8,6. Meer informatie over deze geweldige lage instapfiets?

Lage instapfiets Sparta

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Sparta fietsen met lage instap

Fiets met lage instap kopen

Fietsen is in principe een bezigheid voor jong en oud. Toch kan het op een gegeven moment lastiger worden. De stramheid in de spieren neemt toe en het evenwicht wordt minder. Bang dat fietsen hierdoor niet meer lukt? Met een lage instapfiets (ook wel seniorenfiets genoemd) kunnen er nog jarenlang kilometers gemaakt worden.

Waarom fietsen met lage instap?

Het fijne van een fiets met lage instap is dat het opstappen van de fiets hierdoor veel makkelijker is dan bij een standaardfiets. Ideaal dus voor het moment waarop het lastiger wordt om het evenwicht te bewaren bij het staan op een been. Daarnaast heeft zo’n lage instap nóg een voordeel: vanaf de fiets met voeten aan de grond komen is een stuk makkelijker. Deze extra steun geeft een groter gevoel van veiligheid en is ook daadwerkelijk veiliger. Op het moment dat er plotseling hard geremd moet worden, sta je snel met beide voeten op de grond. Zo behoud je dus de benodigde stabiliteit en verminder je de kans op ongelukken. Is een fiets met lage instap voor ouderen alleen handig? Nee, juist om bovenstaande redenen is de fiets ook prima geschikt voor jongere generaties.

Elektrische fiets met lage instap

Op zoek naar nog meer comfort? Er zijn tegenwoordig ook elektrische fietsen met een lage instap. De elektrische fiets biedt net wat meer comfort dan de gewone fiets. Door de trapondersteuning kost fietsen minder inspanning, zelfs bij wind tegen. Daarnaast maakt de elektrische fiets het mogelijk om grotere afstanden af te leggen, in een korter tijdsbestek. Is een elektrische fiets qua budget (nog) geen optie, of vind je de extra ondersteuning simpelweg nog niet nodig? Gelukkig is er nog veel meer keus. Een hybride fiets met lage instap heeft bijvoorbeeld ook veel te bieden op het gebied van comfort en ondersteuning. Zo’n fiets heeft net wat meer opties dan een simpele stadsfiets, al is ook de stadsfiets verkrijgbaar met lage instap. Over het algemeen geldt dat een hybride fiets voor langere afstanden comfortabeler is.

Welke merk fiets met lage instap?

In het verleden was het aanbod van fietsen met een lage instap klein. Dat is tegenwoordig gelukkig wel anders. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar, van minder bekende merken en bekendere merken, zoals Gazelle. Ook een fiets met extra lage instap is prima te vinden. Het enorme aanbod kan het wel lastig maken om een keus te maken. Het is handig om daarom eerst een duidelijk wensenlijstje op te stellen. Waar moet de fiets perse aan voldoen? Denk bijvoorbeeld aan kleur, aantal versnellingen en comfort. Op basis van het lijstje is het makkelijker om een selectie te maken. Daarna is het aan te raden om ook naar de accessoires van de geselecteerde fietsen te kijken. Let bijvoorbeeld op verlichting en reflectoren. Voor de zichtbaarheid en veiligheid is het van groot belang dat deze op orde zijn. Wanneer deze dus niet (volledig) in orde is, zal daar achteraf nog budget aan moeten worden besteed.