Populaire merken

Koninklijke Gazelle – Zin in fietsen

Een Oer-Hollands merk: Gazelle. Ben je benieuwd hoe Gazelle er voor zorgt dat je zin hebt om te fietsen? Bekijk dan het filmpje hiernaast.

Cortina Common N7

Winnaar Eurobike Award 2018

De Cortina Common heeft in juli 2018 de Eurobike award gewonnen. De jury was zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere transportfietsen. Ook het fraaie frame en het bijzondere AVS-kliksysteem scoorden goed!

Fiets kopen

Nederland is een fietsland. Dat is uiteraard geen geheim. Maar een nieuwe fiets kopen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Dit heeft als voornaamste reden dat er steeds meer merken, series en modellen op de markt komen. Daar komt nog eens bij kijken dat je tegenwoordig ook een fiets online kunt kopen. Het voordeel hiervan is dat het vaak goedkoper is. Maar het nadeel is weer dat je online geen fiets kunt repareren. Een fietsenmaker zal dus altijd belangrijk zijn in dit proces.

Welke nieuwe fiets is geschikt voor jou?

Om te beginnen zijn er natuurlijk damesfietsen en herenfietsen, maar worden de fietsen met lage instap steeds populairder. In dit overzicht geven we alle verschillende type fietsen weer. Deze verschillende fietsen zijn verkrijgbaar bij de online fietsenwinkel, maar ook bij de fietsenmaker om de hoek. Iedere fiets is ontwikkeld voor verschillende doeleinden.

Elektrische fiets

De elektrische fiets is speciaal ontwikkeld voor lange afstanden en oudere mensen. Door middel van een elektrische trapondersteuning brengt de e-bike je gemakkelijk van A naar B. Er zijn drie motorsystemen te onderscheiden: middenmotor, achterwielmotor en een voorwielmotor. Hoewel de e-bike in eerste instantie is ontworpen voor oudere mensen, zie je ook steeds meer jongeren er op fietsen. Belangrijke punten om rekening mee te houden is de kwaliteit, de actieradius en de prijs van de elektrische fiets.

> Bekijk alle elektrische fietsen

Stadsfiets

Een stadsfiets is speciaal gemaakt voor korte afstanden in een dorp of stad. Dit is de meeste verkochte fiets in Nederland en ook elektrische te verkrijgen. Een stadsfiets met ondersteuning noemen we een elektrische stadsfiets. Een stadsfiets is vervolgens weer te onderscheiden in verschillende soorten, zoals de transportfiets, de moederfiets en de omafiets.

Bekijk alle stadsfietsen

Transportfiets

Deze fiets werd vroeger gebruikt door de slager en de bakker. Met een bak voorop de fiets zorgden ze dat het voedsel bij de consument kwam. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten transportfietsen op de markt. Vandaar dat elk merk, zoals Batavus en Gazelle, deze fiets in het assortiment heeft. Typische kenmerken zijn de bagagedrager aan de voorkant, de dubbele standaard en een stuurslot. Transportfietsen zijn verkrijgbaar in dames- en herenmodellen.

Bekijk alle transportfietsen

Moederfiets

Een moederfiets is perfect om kinderen naar school te brengen of om even boodschappen te doen. Om te beginnen is deze fiets ontwikkeld voor zowel moeders als kinderen. Soms is het zelfs mogelijk om twee kinderzitjes te monteren. Specifieke eigenschappen van een moederfiets zijn de lage instap, een stuurslot en de dubbele standaard. Hierdoor wordt er maximaal rekening met de kinderen. Veiligheid staat namelijk voorop!

Bekijk alle moederfietsen

Omafiets

In steden zie je deze fiets vaak in het verkeer: de omafiets. Te herkennen aan de lage instap, het klassieke uiterlijk en de minimale onderdelen. Als je korte afstanden wil afleggen is deze omafiets perfect voor jou. Zowel verkrijgbaar met en zonder versnellingen.

Bekijk alle omafietsen

Bakfiets

Een bakfiets is geschikt voor meerdere kinderen en om bagage mee te nemen. Als je voor een bakfiets kiest, dan is het verstandig om goed de verschillende aanbieders door te nemen. Lees bijvoorbeeld ook altijd reviews van andere mensen voordat je een bakfiets gaat kopen.

> Bekijk alle bakfietsen

Racefiets

Hou je wel van een lange sportieve fietstocht? Dan is de racefiets een mooie uitkomst. Vroeger had je één soort racefiets, maar tegenwoordig zijn er veel verschillende racemodellen. Zorg dus dat je de juiste informatie vergaard en dat je reviews hebt gelezen. Een racefiets, ook wel wielrenfiets genoemd, is te herkennen aan de sportieve zithouding, crankstel en racestuur.

Bekijk alle racefietsen

Mountainbike

Zin in een sportieve tocht door het bos of op ruig terrein? Misschien is een mountainbike dan een goede keuze. Hetzelfde als de racefiets is een MTB/ATB perfect voor de echte sportievelingen. In Nederland heb je speciale terreinen waar je terecht kan met je mountainbike. Tot slot kun je een mountainbike (terreinfiets) herkennen aan de banden met veel profiel. Ook hebben mountainbikes vaak veel versnellingen.

Bekijk alle mountainbikes

Vouwfiets

We spreken over een vouwfiets als je deze kan inklappen en meenemen. Door de compactheid kun je deze fiets gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer. Bekende merken zijn Dahon en Brompton.

Bekijk alle vouwfietsen

Kinderfiets

Tot slot hebben we fietsen voor kinderen. Deze fietsen zijn geschikt voor de allerkleinsten, maar ook voor studenten. Dan spreken we over de schoolfiets. Bij kinderfietsen moet je vooral goed letten op de grootte van de fiets (inch) en voor welke doeleinden de fiets is bedoeld.

Bekijk alle kinderfietsen

Conclusie

We kunnen concluderen dat een fiets kopen nog niet zo gemakkelijk is. Door het grote aanbod is het voor de consument lastig om de juiste keuze te maken. Daarom is het belangrijk om eerst een keuze te maken de het type fiets. Daarnaast zijn er veel verschillende merken. Wil je een goedkope fiets kopen of juist een fiets van een goed merk? Bovenaan in het menu kun je deze fietsen gemakkelijk onderscheiden. Let wel goed op dat een goedkope fiets minder goed van kwaliteit kan zijn.