Fixie kopen? Bekijk het totale aanbod op Fietsvergelijkers.nl

Fixies

Dé hippe doortrapper

Single Speed en Fixie Fietsen

Passie, snelheid en inspanning. Met de hippe fixies van nu scheur je gemakkelijk door het verkeer. Fixies van topmerken zijn tegenwoordig online verkrijgbaar.

Popal fixie

Hip, snel en comfortabel

Met deze prachtige Popal fixie rijd jij comfortabel door de drukke straten. Deze stijlvolle fixie is zeer licht en heeft krachtige handremmen. Kortom, deze fixie heeft alles wat je nodig hebt!

Bomtrack fixie

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Bomtrack fixies

Fixie kopen?

Rustige fietstochtjes zijn af en toe best fijn, maar soms wil je gewoon lekker doortrappen en tempo houden. De fixie kan daarvoor de ideale fiets zijn. Deze fiets (ook wel fixed gear of Singe Speed Bike genoemd) is namelijk gebouwd voor snelheid.

Werking fixed gear fiets

Een fixie lijkt op het eerste gezicht op een standaard fiets. Er is alleen één belangrijk verschil tussen deze twee: de fixie heeft geen vrijwiel mechanisme. Dat wil zeggen dat je tijdens het fietsen de trappers niet stil kunt laten staan. Er zit dan dus niets anders op dan stevig door te trappen. Het mechanisme van deze fiets komt oorspronkelijk uit het baanwielrennen. Later werd de fiets ook populair onder fietskoeriers. Die populariteit nam snel verder toe, ook bij andere fietsers. Zo’n fixie biedt namelijk heel wat voordelen.

Waarom een fixie?

De gemiddelde stadsfiets weegt al gauw zo’n 25 kilo. De fixie is wat dat betreft echt een lichtgewicht, met een gewicht tussen de 10 en 15 kilo. Dit maakt de fiets erg handzaam. Moet je een helling op? Dan zul je ook merken dat dat met een fixie een stuk makkelijker is, doordat je simpelweg minder gewicht met je meedraagt. Dat lage gewicht is zeker niet het enige voordeel. Ben je niet van de toeters en bellen? De fixie en single speed bike (een fixie waarbij de trappers wel stil kunnen staan) worden niet voor niets ook wel naked bike genoemd. Er zitten geen onnodige of overbodige accessoires en onderdelen aan.Ook versnellingen heeft de standaard fixie niet. Door het ontbreken van al die extra’s is de fiets ook nog eens heel makkelijk in het onderhoud. Het kopen van een single speed stadsfiets of fixie wordt hierdoor wel erg aantrekkelijk. Dat het ontbreken van al die accessoires deze fiets ook qua budget interessant maakt, is natuurlijk een prettige bijkomstigheid.

Maak een statement

Hoewel er dus weinig extra’s aan een fixie zitten, wil dat niet zeggen dat iedere fixie er hetzelfde uit ziet. Veel eigenaren van fixies geven hun fixie een persoonlijk tintje. Sommigen gaan daar zelfs zo ver in, dat ze zelf een fixie bouwen. Zo zijn er heel wat variaties mogelijk in onder meer kleur van het frame en kleur van de banden, maar ook in het type stuur. Ook een goedkope single speed fiets of fixie is simpel aan te passen aan persoonlijke smaak. Twijfel je nog of je het aandurft om op een fixie te gaan rijden? Dan kun je overwegen om eerst een goede single speed fiets aan te schaffen. Die ziet er net zo uit als een fixie, maar heeft als voordeel dat je de trappers wel stil kunt zetten tijdens het rijden. Rijden op een fixie vergt wat extra oefening, omdat vaart minderen en remmen wat ingewikkelder zijn als je de trappers niet kunt stilzetten. Heb je dat eenmaal onder de knie? Dan heb je aan de fixie een handzame, snelle fiets die zowel in de stad als voor langere afstanden prima bruikbaar is!