Populaire merken

Cortina Mozzo Pro 2019

De Cortina Mozzo Pro heeft een nieuwe strakke look. Met de Shimano Alfine 11 versnellingen Brooks Cambium All Weather zadel en Shimano hydraulische schijfremmen verloopt iedere fietstocht soepel.

Batavus Quip

Beste herenfiets volgens de Telegraaf

Deze praktische, super trendy herenfiets is een geweldige blikvanger door het onderscheidende frame en hippe kleuren. Dankzij de elegante voordragen kun je ook nog gemakkelijk bagage meenemen.

Herenfiets kopen

Lekker op de fiets naar het werk. Of in de zomer lange toertochten maken. Met de juiste herenfiets kan het allemaal. Het vinden van die juiste herenfiets kan alleen nog best lastig zijn. Wordt het een Gazelle herenfiets, of ga je specifiek op zoek naar een herenfiets aanbieding?

Verschillende soorten herenfietsen

Op fietsgebied is er veel mogelijk. Het is daarom slim om eerst te kijken om welke reden de herenfiets wordt aangeschaft. Voor gezellige fietstochtjes in het weekend voldoet een herenfiets met versnellingen meestal prima. Maar wanneer je graag langere toertochten maakt, kan een racefiets handiger zijn. Voor ruigere tochten zijn mountainbikes weer meer geschikt. Met een herenfiets sportief op pad is dus heel makkelijk. Ook wanneer je op zoek bent naar een specifiek model fiets kun je tegenwoordig online prima terecht. Kijk bijvoorbeeld eens naar fixies. Een fixie is een fiets zonder mogelijkheid om onder het rijden de trappers stil te laten staan. Het is een ideale fiets om snel door de stad te komen. De klassieke fixie heeft geen versnellingen, maar er zijn inmiddels ook fixies die dat wel hebben.

Sportieve (stads)fiets

Wanneer de fiets voornamelijk gebruikt wordt om in de stad van A naar B te komen, is het misschien aantrekkelijk om een goedkope herenfiets te zoeken. De kans op schade of diefstal is in de stad nu eenmaal vaak groter dan op het platteland. Toch kan het de moeite waard zijn om verder te kijken dan alleen de aanbiedingen. Een goede fiets bevordert namelijk het fietsplezier. Het is daarnaast steeds vaker mogelijk om de fiets bewaakt te stallen. Fietssloten worden ook nog eens steeds geavanceerder, waardoor de kans op diefstal flink kan afnemen. Een herenfiets 28 inch kan hierdoor ook voor fietsen in de stad prima in een wat duurder segment gezocht worden. Denk daarbij ook eens aan een hybride herenfiets. Zo’n fiets is iets sportiever dan de standaard heren stadsfiets. Dit kan het fietsplezier extra verhogen, door extra versnellingen en een sportievere, comfortabeler zithouding.

De beste herenfiets

Het uitzoeken van een herenfiets is een persoonlijke keuze. Waar de een het liefst een Gazelle herenfiets heeft met 21 versnellingen, is voor de ander een ruige mountainbike zonder toeters en bellen de beste optie. Uiteraard kan het geen kwaad om ook ervaringen van anderen mee te nemen in de overweging. Maar dit is vooral handig wanneer je op basis van eigen voorkeuren al een selectie van een aantal herenfietsen hebt gemaakt. Heb je bijvoorbeeld een Batavus herenfiets en een fiets van een ander merk op het oog? Dan kunnen ervaringen van anderen helpen bij het maken van de uiteindelijke keuze. Heb je een besluit genomen? Dan is het goed om nog even te letten op zaken zoals framemaat en aanvullende opties. Zo is er bij sommige herenfietsen keuze tussen het aantal versnellingen. Ook qua kleur van het frame valt er vaak veel te kiezen. Neem daarnaast ook de moeite om te investeren in een goed slot. Het zou jammer zijn als die mooie nieuwe herenfiets binnen de kortste keren verdwenen is!