Hybride fietsen

Fietsen met een sportief karakter

Populaire merken

Gazelle Vento review

Wil je gaan voor een perfecte prijs-kwaliteit verhouding hybride fiets? Dan haal je met de Gazelle Vento de perfecte hybride fiets in huis. Zelfs het design is perfect! De Gazelle Vento is in verschillende soorten te verkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn: met of zonder verende voorvork of verschillende zithoudingen. Benieuwd naar de review van de Gazelle Vento? Bekijk dan het filmpje.

Hybride fiets Giant

Giant AnyTour CS 2 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1089,-

Bekijk prijzen
Giant Attend RS 1 Heren

Prijzen gevonden v.a.

749,-

Bekijk prijzen
Giant AnyTour RS 1 Heren

Prijzen gevonden v.a.

1089,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle Giant hybride fietsen

Kathmandu Exc

Best hybride fiets AD Fietstest

Volgens het testpanel is de Kathmandu Exc 2018 de beste hybride fiets van dit jaar. Ze waren zeer te spreken over het aangename zitcomfort, het sterke frame en comfortabele vering. Ook worden de 30 Shimano Deore versnellingen en krachtige hydraulische schijfremmen als positief ervaren. Eindscore: 7.5.

Hybride fiets kopen

Klaar voor een sportieve fietstocht maar mist alleen nog de beste hybride fiets? Om te beginnen is het goed om de verschillende hybride fietsen op een rijtje te hebben zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Want wil je juist voor een sporthybride fiets gaan of voor een hybride mountainbike? Zie hieronder de verschillende soorten hybride fietsen voor verschillende doeleinden.

Verschillende soorten hybride fietsen

Cross hybride

Een Cross hybride fiets is uiteraard een sportieve fiets. Deze fiets is voorzien van een geveerde vork en profielbanden. Hierdoor kun je gemakkelijk door de bossen scheuren. Maar met de cross hybride kun je ook de weg op gaan. Voor de echte mountainbikers onder ons is het niet verstandig om deze crosshybride te kopen. De reden hiervan is simpel: met een echte mountainbike kun je gemakkelijker door bos- en zandpaden scheuren. Kenmerken van een cross hybride fiets zijn: vaak schijfremmen, een geveerde voorvork en profielbanden. Wil je een cross hybride fiets heren of een dames hybride fiets aanschaffen? Beide varianten kun je vinden op deze website.

Trekking hybride

Een trekking fiets kun je vergelijken met een cross hybride / fitness fiets alleen dan uitgerust met trekking onderdelen. Voorbeelden hiervan zijn spatborden, een bagagedrager en speciale verlichting. Daarnaast is deze hybride fiets speciaal ontwikkeld om langen fietstochten te maken. Doordat je gemakkelijk bagage kunt plaatsen op deze fiets is geen enkele trekkingtocht te lang! De kenmerken van de trekking hybride fiets zijn: trekking onderdelen, comfortabele zithouding en lichter materiaal dan een stadsfiets.

Fitness hybride

Wil je veel kilometers afleggen? Dan is de fitness hybride misschien de beste hybride fiets die bij jou past. Samengevat heeft deze sporthybride fiets geen verende voorvork, weinig profiel op de banden en een perfecte wegligging. Eigenlijk is het een soort hybride racefiets. Kortom, met deze kilometervreter kom je de dag wel door!

Urban hybride

Een Urban hybride, ook wel lifestyle hybride genoemd, is een goede keuze als je veel kilometers moet afleggen in de stad. Dankzij de dynamische aspecten van deze fiets manoeuvreer je gemakkelijk door het verkeer. Met de Urban hybride fiets haal je een sportieve maar modern fiets in huis.

Conclusie

Samengevat is een hybride fiets perfect voor jou als je op een sportieve manier veel kilometers wilt afleggen.  Deze sportieve fiets is verkrijgbaar in heren- en damesmodellen. Een hybride damesfiets kun je herkennen aan een schuiner aflopend frame, terwijl een hybride herenfiets juist een hoger frame heeft. Als laatste tip voor de sportieve kantoor medewerkers: fiets hybride naar je werk!