Populaire merken

Cortina U4 Transport Mini – Collectie 2019

Jongens worden heel snel groot. Het is belangrijk om je zoon een kwalitatief goede fiets te geven. Dus waarom niet dezelfde als papa en mama? De Cortina de U4 Transport Mini heeft het allemaal en is verkrijgbaar in 24 en 26 inch.

B’twin 540 20″ Jongens

Goedkoop, kwalitatief en uitgesproken design

Speciaal ontworpen voor jongens van 6 tot 8 jaar (120 tot 135 cm) die een sportieve fietsen willen. Deze jongensfiets heeft 20 inch banden met 6 versnellingen. Dankzij de’revolver’-kettingkast wordt de ketting beschermd dan bij een klassiek model.

Jongensfiets kopen

Op zoek naar een fiets voor zoon of kleinzoon? Voor hem zal de keuze niet zo moeilijk zijn: hij wil waarschijnlijk gewoon een stoere fiets. Zelf zul je naar andere zaken kijken. De kans is groot dat stevigheid een belangrijke factor is. Jongens zijn nu eenmaal vaak wat minder voorzichtig met hun fiets dan volwassenen. Uitstraling en stijl van de fiets zijn daarom belangrijk, maar kijk vooral ook even verder dan dat.

Welke soort jongensfiets past het beste?

Een fiets is heel leuk om cadeau te geven. Het kan alleen best ingewikkeld zijn om de juiste jongensfiets uit te kiezen. Een sportieve jongensfiets zoals een mountainbike is vaak een goede keus. Zo’n fiets is echter meestal niet de ideale fiets wanneer er langere tochten mee gemaakt moeten worden. Dan zou een stadsfiets of transportfiets (fiets met rek voorop) een betere optie zijn. Dat is het ook wanneer je kind dagelijks met de fiets naar school moet. Wanneer er elke dag een flink aantal kilometers gefietst moet worden, is een jongensfiets met versnellingen beter passend. In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om meerdere fietsen aan te schaffen. Een goede, stevige jongensfiets met versnellingen voor het fietsen van en naar school. En een wat goedkopere fiets die tegen een stootje kan voor tijdens het spelen.

De beste maat jongensfiets

Bij kinderen in de groei kan het lastig zijn om de juiste maat fiets te vinden. Een te grote jongensfiets kan gevaarlijk zijn, omdat het dan voor je kind lastiger is om met de voeten op de grond te komen. De kans op valpartijen is dan dus groter. Een te kleine fiets kan echter ook gevaar opleveren. Wanneer je kind met z’n knie tegen het stuur aan komt, kan dit ongelukken veroorzaken. Het is dus belangrijk om de juiste maat fiets aan te schaffen. Als leidraad kan hiervoor de volgende tabel gebruikt worden:

 • Kind 2-4 jaar – 10 inch jongensfiets
 • Kind 2-4 jaar – 12 inch jongensfiets
 • Kind 3-5 jaar – 14 inch jongensfiets
 • Kind 4-6 jaar – 16 inch jongensfiets
 • Kind 5-7 jaar – 18 inch jongensfiets
 • Kind 6-8 jaar – 20 inch jongensfiets
 • Kind 7-9 jaar – 22 inch jongensfiets
 • Kind 8-12 jaar – 24 inch jongensfiets
 • Kind 10-14 jaar – 26 inch jongensfiets
 • Kind 12+ – 28 inch jongensfiets

Let wel op dat dit algemene richtlijnen zijn. Wanneer een kind klein is voor zijn leeftijd, of juist extra lang, dan kan het zijn dat een andere maat beter past.

Tips voor het kopen van een jongensfiets

 • Het is dus belangrijk om bij aanschaf van een jongensfiets op de maat te letten. Er zijn nog andere zaken waar aandacht aan besteed kan worden:
 • Niet iedere fiets heeft tegenwoordig standaard een bagagedrager. Een bagagedrager met snelbinders is alleen wel heel handig om de schooltas te vervoeren;
 • Er zijn fietsen met gesloten en fietsen met open kettingkasten. Bij een open kettingkast kan een kind met de broekspijp klem komen te zitten. Het kan dus veiliger zijn om te kiezen voor een fiets met een gesloten kettingkast;

Misschien wel het meest belangrijk: zorg voor een goede zichtbaarheid met behulp van goede verlichting en reflectoren. Zo kan je kind veilig de weg op!