Kinder mountainbikes

Voor ieder kind een mooi avontuur!

B’twin Rockrider 700

De Rockrider 700 24 inch is perfect voor kinderen van 8 tot 12 jaar (135 tot 150 cm) die zich willen ontwikkelen in het mountainbiken. Uitgerust met een zeer sterk aluminium frame. Dat maakt de fiets overigens zeer licht (13,3 kg.). En Dankzij de geveerde voorvork en de 24 versnellingen overwin je elke mountainbiketocht.

B’twin Rockrider 500 24 inch Jongens

De goedkope kinder mountainbike van Decathlon

Deze mountainbike is speciaal ontwikkeld door Decathlon voor kinderen van 8 tot 12 jaar (135 tot 150 cm) die voor het eerst willen mountainbiken. Deze kinder mountainbike van Decathlon beschikt over 24-inch banden en heeft een geveerde voorvork. En dankzij de 18 versnellingen is de B’twin Rockrider 500 24 inch Jongens helemaal in zijn element op glooiend terrein.

Cube kinder mountainbike

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Cube kinder mountainbikes

Volare kinder mountainbike

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Volare kinder mountainbikes

Kinder mountainbike kopen

Kinderen groeien snel. Voordat je het weet zijn ze weer toe aan een fiets met een grotere framemaat. Dat kan lastig zijn, maar is wel noodzakelijk. Een te grote of juist te kleine fiets kan namelijk flinke ongelukken opleveren. Op een te grote fiets kan je kind namelijk in geval van nood niet snel genoeg afstappen. En bij een te kleine kinderfiets kan je kind vallen doordat het met de knie tegen het stuur aanstoot. Of je nu een kinder mountainbike Cube of een kinder mountainbike Giant koopt: wielmaat is heel belangrijk!

Leren fietsen

Is je (klein)kind tussen de 4 en 6 jaar oud? Dan is een kinder mountainbike 16 inch meestal de best passende keus. Vaak is dat de eerste echte fiets, waarop je kind kan leren fietsen. Zijwieltjes kunnen in dat geval handig zijn. Deze wieltjes kunnen eraf wanneer je kind z’n evenwicht weet te bewaren. Vanaf dat moment kun je gaan oefenen met het maken van echte fietstochten. Vooral het remmen blijft voor veel kinderen lang een beetje lastig. Een goede terugtraprem is nuttig, eventueel in combinatie met een handrem. Wanneer die eerste fiets te klein wordt, ligt de keus voor een kinder mountainbike 18 inch voor de hand. Dat is echter lang niet altijd de juiste keus. Door een groeispurt is het mogelijk dat je kind opeens een framemaat over kan slaan. Het is dus handig om lengte van je kind en bijpassende framemaat goed te checken. Een kinder mountainbike 22 inch kan dan bijvoorbeeld opeens toch passender blijken dan een mountainbike met een kleinere wielmaat.

Sportieve mountainbikes

Veel kinderen houden van de stoere uitstraling van de mountainbike. Daarnaast is het een ideale fiets om lekker sportief mee te crossen. Over straat, maar ook op oneffen terrein. Prettig voor de ouders is dat mountainbikes stevige fietsen zijn, die tegen een stootje kunnen. Of je nu kiest voor een kinder mountainbike Decathlon of voor een fiets van een ander merk: je kind zal er lang plezier van hebben. Met een beetje geluk kan een jonger broertje of zusje de fiets zelfs nog overnemen. Is je kind uiteindelijk zelfs te groot voor een mountainbike kind 24 inch? Vanaf een lichaamslengte van ongeveer 1,50 m is het de moeite waard om ook het aanbod volwassen mountainbikes te bekijken. Dan valt er nog meer te kiezen op het gebied van hoeveelheid en soort versnellingen, framemaat en zithouding.