BMX fietsen vergelijken – Fietsvergelijkers

Heb je zin om lekker te gaan stunten?

Check hier alle BMX fietsen!

Filter

BMX fiets kopen?

BMX is de afkorting van Bicycle Motocross en wordt ook wel fietscross genoemd. Maar wat is een BMX fiets eigenlijk? BMX fietsen zijn speciaal ontworpen om op speciale terreinen en funparken met stuntattributen te rijden. Een BMX fiets wordt meestal niet gebruikt als vervoersmiddel en zie je daarom ook niet vaak terug in het straatbeeld.

Verschillende soorten BMX fietsen

Er zijn drie verschillende soorten BMX fietsen, namelijk de race BMX, freestyle BMX en spring BMX.

Race BMX

Dit is de meest originele BMX fiets en werd in 1960 speciaal gemaakt voor kinderen die graag off road wilde fietsen. Dankzij het sterke frame is deze BMX fiets perfect voor onverharde ondergronden. De meest herkenbare punten zijn het recht-op-staande stuur, lichte wielen en dunnen banden. De Race BMX fiets is voorzien van een achterrem zodat je niet over je stuur klapt tijdens het remmen.

Freestyle BMX

Deze fiets is speciaal ontworpen om verschillende stunts mee te doen. Deze BMX heeft zowel voor als achter remmen is daarom ook uniek. De voor en achter remmen zorgen dat de freestyler volledige controle heeft. De freestyle wielen hebben meer spaken zodat deze meer klappen op kan vangen. Soms hebben deze fietsen ook een stuur dat 360 graden kan draaien.

Spring BMX

Dankzij het lichte framemateriaal is deze BMX bedoeld om zo hoog mogelijke sprongen te maken. Deze zware pedalen en extra stevige spaken zorgen ervoor dat de klappen goed opgevangen worden.

Vergelijk BMX fietsen online

Voordat je overgaat tot het aankopen van een BMX fiets is het verstandig om online te vergelijken. Doordat er veel verschillende aanbieders op de markt zijn kan het moeilijk zijn om bij de juiste aanbieder te kopen. Daarom is het altijd belangrijk om goed te kijken naar de prijs, aangeboden service en levertijd. Niet alleen de juiste aanbieder vinden is belangrijk, maar uiteraard ook welke soort en merk BMX fiets.

Belangrijke kenmerken BMX fiets

Hieronder vind je belangrijke kenmerken waar je een BMX fiets aan kunt herkennen:

  • Kleine wielen (meestal tussen de 16 inch en 20 inch);
  • Licht maar sterk framemateriaal;
  • Vaak één handrem op het achterwiel;
  • Voetsteunen in de wielen;
  • Vaak zonder versnellingen.