Populaire merken

Cortina U4 Transport Mini – Collectie 2019

Meisjes worden heel snel groot. Het is belangrijk om je zoon een kwalitatief goede fiets te geven. Dus waarom niet dezelfde als papa en mama? De Cortina de U4 Transport Mini heeft het allemaal en is verkrijgbaar in 24 en 26 inch.

Popal Daily Dutch Basic 26″ Meisjes

Goedkoop en betrouwbaar

Een goede Popal meisjesfiets voor een nog betere prijs. Dat is samengevat de Popal Daily Dutch Basic! Ook verkrijgbaar in andere kleuren. Op de Daily Dutch kun je echt bouwen!

Meisjesfiets kopen

Is je (klein)dochter toe aan een nieuwe fiets? Dan is haar keus waarschijnlijk snel gemaakt: ze gaat direct op zoek naar de mooiste. Zelf kijk je waarschijnlijk iets verder dan dat, want het liefst wil je natuurlijk dat de meisjesfiets een tijd meegaat. Maar hoe weet je nu welke meisjesfiets de beste optie is? Er zijn een aantal punten waarop gelet kan worden.

Kies de juiste maat meisjesfiets

Bij kinderen is het erg belangrijk dat voor de juiste maat fiets gekozen wordt. Een te grote fiets zorgt ervoor dat je kind niet met de voeten bij de grond kan, waardoor er valpartijen kunnen ontstaan. Bij een te kleine fiets kan het kind met de knieën tegen het stuur aan komen. De maat wordt bepaald aan de hand van de wielmaat. Op basis daarvan kan dit overzicht als leidraad gebruikt worden:

  • Kind 1-3 jaar – 10 inch meisjesfiets
  • Kind 2-4 jaar – 12 inch meisjesfiets
  • Kind 3-5 jaar – 14 inch meisjesfiets
  • Kind 4-6 jaar – 16 inch meisjesfiets
  • Kind 5-7 jaar – 18 inch meisjesfiets
  • Kind 6-8 jaar – 20 inch meisjesfiets
  • Kind 7-9 jaar – 22 inch meisjesfiets
  • Kind 8-12 jaar – 24 inch meisjesfiets
  • Kind 10-14 jaar – 26 inch meisjesfiets
  • Kind 12+ – 28 inch meisjesfiets

Handig om in het achterhoofd te houden: dit zijn slechts richtlijnen. Is je kind groot of juist klein voor haar leeftijd? Dan kan een andere maat passender zijn. Let er daarnaast op dat 12 en 14 inch meisjesfietsen vaak zijwieltjes hebben, maar niet altijd! Een kind kan al vanaf 1,5 of 2 jaar oud leren fietsen op een loopfiets. Wanneer het evenwicht goed is, zijn daarna zijwieltjes vaak (bijna) niet meer nodig. Is het evenwicht nog niet zo goed? Dan zijn zijwieltjes de eerste periode meestal onmisbaar.

Kies de juiste meisjesfiets

Er zijn verschillende soorten meisjesfietsen te koop. Is jouw meisje erg sportief? Dan kan een mountainbike of racefiets een stoere optie zijn. Deze fietsen zijn echter niet altijd even praktisch voor het dagelijkse fietsverkeer. Een stevige stadsfiets is in zo’n geval vaak passender. Afhankelijk van het budget kan er natuurlijk ook gekozen worden voor twee fietsen: een fiets voor de fietstochten naar school én een fiets voor het spelen. Overigens verlengt het regelmatig schoonmaken van de meisjesfiets de levensduur. Meer dan een emmer met sop en een sponsje is hiervoor niet nodig. Met goed onderhoud voorkom je de vorming van roest op fiets en slot.

Tips bij aanschaf meisjesfiets

Stel van tevoren vast welk budget je hebt voor de meisjesfiets. Het is namelijk jammer om de ultieme fiets te vinden, als deze vervolgens niet binnen het budget blijkt te passen. Daarnaast is bij meisjesfietsen de veiligheid extra belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je kind zo veilig mogelijk de weg op kan. Naast de grootte van de meisjesfiets, zijn ook de verlichting en de reflectoren daarbij van groot belang. Zo is je kind zichtbaar, ook bij slecht weer of in het donker. Wordt de fiets veel gebruikt, bijvoorbeeld voor het dagelijks van en naar school fietsen? Dan kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een meisjesfiets met versnellingen. Dan worden de fietstochtjes nog net een stukje makkelijker. Denk ook aan eventuele andere extra accessoires. Zo zijn transportrekjes en mandjes erg populair. En natuurlijk is uiteindelijk het uiterlijk van de fiets ook belangrijk, zeker voor het kind zelf!