Welke mamafiets moet ik kopen?

Door het grote aanbod aan moederfietsen kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Daarom heeft de Consumentenbond een aantal kooptips op een rijtje gezet. Na het bekijken van deze video kun je een weloverwogen keuze maken!

Goedkope moederfiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle moederfietsen

Batavus Mambo Deluxe

Populaire moederfiets van Batavus

De Batavus Mambo Deluxe geeft moeders in Nederland al jarenlang plezier in het fietsen samen met hun kind. Deze populaire Batavus fiets is gemaakt om jou en je kind veilig te vervoeren. Naast veilig is deze fiets ook heel luxe afgemonteerd waardoor jullie samen zeer comfortabel de wereld kunnen ontdekken. Met haar zeven versnellingen kun je elke uitdaging onderweg aan.

Cortina Moederfiets

Gazelle Bloom Moederfiets

Meestverkochte Gazelle Moederfiets

De Bloom is een echte moederfiets. Met extra ruimte tussen het zadel en het stuur is er plek genoeg voor een kinderzitje én kun je nog fatsoenlijk op- en afstappen. De bagagedrager is verlengd, zodat ook daar ruimte is voor een kinderzitje. De dubbele standaard zorgt ervoor dat de fiets stevig staat, waardoor je veilig je kind(eren) kunt ‘inladen’. En het is natuurlijk een echte Gazelle, kwaliteit gegarandeerd!

Moederfiets kopen

Een moederfiets, ook wel mamafiets genoemd, is speciaal ontworpen om kinderen mee te vervoeren. Daarom verschilt een moederfiets veel met een ‘normale damesfiets’. Het grootste verschil is dat je bij een moederfiets altijd een kinderzitje kunt monteren, wat niet altijd het geval is bij een damesfiets. Voordat je een moederfiets gaat kopen is het ook belangrijk om een moederfiets test te bekijken. Hierdoor ben je verzekerd dat je de juiste keuze maakt. Om te beginnen hieronder een overzicht van de belangrijkste aspecten.

Belangrijke eigenschappen moederfiets

Lage instap

Veiligheid staat voorop en dankzij de extra lage instap bij een moederfiets kun je gemakkelijker en veiliger opstappen. Zeker als je één of meerdere kinderen op die fiets hebt zitten.

Extra stabiliteit

Dankzij de tweepunts standaard staat de moederfiets altijd stabiel. Hierdoor kun je gemakkelijk de fiets parkeren terwijl je alle tijd hebt voor je kinderen.

Stuurslot

Een moederfiets met stuurslot is natuurlijk noodzakelijk. Als de fiets geparkeerd wordt is het handig om het stuur vast te zetten met het stuurslot. Hierdoor kan je altijd je kinderen makkelijk en veilig in het kinderzitje zetten. Ook als je boodschappentas aan je stuur wil hangen is een moederfiets met stuurvergrendeling belangrijk.

Lange bagagedrager

Welke fiets is geschikt voor een kinderzitje? Daar is eigenlijk maar één antwoord op te geven: de moederfiets. Dankzij de lange bagagedrager kun je gemakkelijk het kinderzitje monteren. Bekende merken die voorzien zijn van een lange bagagedrager zijn: de Cortina moederfiets,  de Batavus moederfiets en de Gazelle moederfiets.

Meer beenruimte

Een moederfiets heeft genoeg ruimte tussen het zadel en het stuur. Daardoor is een kinderzitje gemakkelijk te monteren. De BSP moederfiets is hier een mooi voorbeeld van. Bij de productie van de BSP moederfietsen is hier rekening mee gehouden.

Versnellingen

Een moederfiets met versnellingen is noodzakelijk. Een moederfiets zonder versnellingen is niet gangbaar en ook zeker niet handig. De versnellingen zorgen ervoor dat het fietsen met bagage en kinderen soepeler verloopt. Vandaar dat de Cortina Roots moederfiets 7 versnellingen heeft, evenals de Batavus Mambo Deluxe moederfiets en de Sparta Amazone moederfiets. Een moederfiets heeft doorgaans uit 5,6 of 7 versnellingen.

Welke moederfiets is het beste?

Dit is natuurlijk een lastige vraag omdat ieder gezin een andere samenstelling heeft. Als je meer dan één kind hebt dan is het belangrijk dat zowel voor als achter een kinderzitje gemonteerd kan worden. Daarnaast is het goed om een budget te bepalen. Een goedkope moederfiets kopen is mogelijk, maar wellicht is dit niet altijd van de beste kwaliteit. Voorbeelden van goedkope moederfietsen zijn de Spirit moederfiets en BSP moederfiets.

Het ook mogelijk om een elektrische moederfiets aan te schaffen. Dit zorgt misschien net voor dat extra steuntje in de rug. Er zijn veel verschillende moederfietsen verkrijgbaar, daarom is het belangrijk om bovenstaande punten goed door te nemen voordat je er een gaat aanschaffen.