Populaire merken

Batavus Old Dutch Review

De Batavus Old Dutch. Klassieker kan je het niet krijgen. Met het prachtige design van vroeger en de kwaliteit van nu! De Oer-Hollandse degelijkheid straalt er vanaf. Benieuwd naar de review? Bekijk dan het filmpje hiernaast.

Goedkope omafiets

Popal 26 inch Omafiets

Prijzen gevonden v.a.

219,-

Bekijk prijzen
Altec Crown Holland Dames

Prijzen gevonden v.a.

204,-

Bekijk prijzen
Cumberland York Dames

Prijzen gevonden v.a.

349,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope omafietsen

De Gazelle Classic

Origineel, authentiek en slimme technieken

De Gazelle Classic serie is er één om te onthouden. Dankzij het onderhoudsarme materiaal gaat deze fiets jaren mee! Uiteraard kun je ook niks anders verwachten van deze Oer-Hollandse omafiets.

Omafiets 28 inch met versnellingen

Omafiets kopen

Vroeger was het simpel, want er was maar één soort omafiets te verkrijgen. Je kent hem vast nog wel, die oude stoffige fiets van je oma. Tegenwoordig is het veel lastiger, want er is te veel keuze om direct de juiste omafiets te kiezen die bij jou past. Want wil je een omafiets met versnellingen of juist een omafiets zonder versnellingen? Of wil je een luxe omafiets met verfijnde snufjes of juist een goedkope omafiets? Hieronder vind je de een overzicht wat er op de markt te verkrijgen is.

Goede merken omafietsen

Om te beginnen zijn er veel verschillende merken die nieuwe omafietsen produceren. En dan hebben we het nog niet eens over een tweedehands omafiets via Marktplaats. Een voorbeeld van een robuuste en kwalitatieve fiets is de Batavus omafiets. Dit zijn namelijk goede prijs-kwaliteit fietsen, zoals de Batavus Diva en de Batavus old Dutch. Deze fietsen zijn online verkrijgbaar rond de € 500,-. Ben je opzoek naar een goedkope omafiets? Dan kom je al snel uit bij Pelikaan (gamma omafiets) of de Spirit omafiets. Sommige van deze merken hebben een omafiets met mand! Altijd handig om je bagage in mee te nemen.

Welke merken natuurlijk niet morgen ontbreken in de rijtje zijn de Gazelle omafiets en de Popal omafiets.Deze hippe Hollandse fietsen draaien al lang mee en zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een goed voorbeeld van een stevige Hollandse is de Classic omafiets Gazelle. Degelijker ga je het niet krijgen. Voordat je een omafiets gaat kopen is het goed om in de gaten de houden of er een omafiets aanbieding loopt bij één van deze merken.

Welke maat omafiets moet ik hebben?

De comfortabele rechte houding wil je natuurlijk wel kunnen uitvoeren. Daarom is het belangrijk dat je de juiste omafiets maat aanschaft. Want wil je een omafiets voor volwassenen of juist een omafiets voor kinderen?  Een omafiets 26 inch is bijvoorbeeld voor kinderen ouder dan 13 jaar. Een omafiets 28 inch met versnellingen is voor volwassenen. Hieronder een duidelijk overzicht welke omafiets maat je nodig hebt.

 

Wielmaat Leeftijd Lichaamslengte
Omafiets 20 inch 7-10 jaar 123 tot 140 cm.
Omafiets 22 inch 8-11 jaar 129 tot 146 cm.
Omafiets 24 inch 10-14 jaar 140 tot 164 cm.
Omafiets 26 inch > 13 jaar 160 tot 176 cm.
Omafiets 28 inch Volwassenen > 176 cm