Opafietsen

De échte klassiekers

Gazelle Tour Populair

De Tour Populair is een echte Oer-Hollandse klassieker onder de opafietsen. Het prachtige uiterlijk van vroeger met de kwaliteit van nu. Dat maakt de Gazelle Tour Populair uniek! Deze opafiets is afgemonteerd met stalen spatborden en de gehele fiets is doorgestyled.

Tulpfietsen 3 opafiets

Nederlandse kwaliteit

Tulpfietsen is een Nederlands bedrijf waar kwaliteit voorop staat. Het framemateriaal is van hi-ten staal en wordt daarna gepoedercoat. Dit zorgt voor een lange levensduur van het frame.

Goedkope opafiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle goedkope opafietsen

Opafiets kopen

De omafiets is een stuk bekender dan de mannelijke tegenhanger: de opafiets. Dat zegt echter niets over de kwaliteit van de opafiets. Ga je een opafiets kopen? Dan weet je wat je krijgt. Dit model stamt al uit de negentiende eeuw en is sinds die tijd weinig meer veranderd. Want waarom zou je iets veranderen als het al goed is?

Tips bij aanschaf opafiets

Een goedkope opafiets is zo gevonden. Opafietsen zijn fietsen zonder veel toeters en bellen en dat wordt zichtbaar in de prijs. Als je maar een beperkt budget hebt kan deze fiets dus heel interessant zijn. Bij dit type fiets zullen je een aantal zaken opvallen. Zo heeft de echte opafiets een recht, klassiek stuur. Door dit stuur kun je goed rechtop zitten. Je hoeft je rug dus niet te buigen en dat kan rugklachten schelen. Wordt er een opafiets aangeboden met een gebogen stuur? Dan weet je dus dat dit eigenlijk geen originele opafiets is. Een echte opafiets heeft daarnaast een gesloten kettingkast. Dat is handig, want zo voorkom je dat de broekspijpen vast blijven zitten in de ketting. Daarnaast draagt het bij aan de klassieke uitstraling van de opafiets.

Moderne opafiets

Hoewel het ontwerp van de opafiets al heel oud is, wil dat niet zeggen dat de fiets in het verleden is blijven hangen. Ben je op zoek naar een opafiets met versnellingen? Tegenwoordig zijn deze volop verkrijgbaar. Met een opafiets met versnellingen heb je een fiets met een klassieke uitstraling, maar met moderne gemakken. Het is tegelijkertijd een fiets die tegen een stootje kan. Dat maakt dat de opafiets ideaal is als fiets voor schoolgaande jongeren. Staat je (klein)zoon op het punt om naar de middelbare school te gaan? Dan is dit natuurlijk een fantastisch cadeau. Eventueel kan er gekozen worden voor een exemplaar met een rek voorop. Deze rekjes zijn momenteel erg populair en daarnaast handig om bijvoorbeeld een gymtas op te vervoeren. Om diezelfde redenen is dit type fiets ook ideaal voor woon-/werkverkeer. Maar ook een gezellige fietstocht in het weekend is er prima op te maken.

De beste opafiets

Heb je besloten dat je een opafiets wil aanschaffen? Dan kan het nog best lastig zijn om te kiezen welke opafiets je gaat kopen. Welke fiets het beste is hangt ook af van je eigen wensen. Probeer die eigen wensen zo helder mogelijk te krijgen, want dat zal de uiteindelijke keuze vergemakkelijken. Of het dan een opafiets Gazelle wordt of een opafiets van een ander merk maakt daarbij niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat de aangeschafte fiets zoveel mogelijk aan jouw eigen wensen voldoet! Eventueel kun je de fiets met behulp van accessoires verder aan je eigen smaak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fietsbel, of extra reflectoren in de spaken. En ook een goed (ketting)slot mag natuurlijk niet ontbreken. Een goed beveiligde fiets, die goed onderhouden wordt, kan jarenlang mee!