Privacy – Fietsvergelijkers

Privacy policy

1 mei 2018

Uw privacy is voor Fietsvergelijkers B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de dienst www.fietsvergelijkers.nl allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Fietsvergelijkers B.V (info@fietsvergelijkers.nl).

1. Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze vergelijkingsdienst krijgen wij geen persoonsgegevens van u. Wanneer iemand nog geen 16 is, moet iemand met ouderlijk gezag (mede)toestemming geven.

1.1 Proefrit

Als u de dienst ‘proefrit aanvragen’ gebruikt krijgen wij de volgende informatie over u:

  • Uw naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (mits deze is ingevuld)

De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit leest u hieronder.

Wij geven uw persoonsgegevens, die hierboven staan vermeld, door aan de door u geselecteerde fietsenwinkel. Hierdoor wordt uw proefrit aanvraag bevestigd. Wij geven uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als de wet zegt dat dit moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Fietsvergelijkers.nl kan eenmalig een e-mail sturen naar het opgegeven e-mailadres om te vragen hoe de afhandeling is gegaan van de proefrit. Ook kan hier de vraag worden gesteld om een review achter te laten.

Mocht u vragen hebben over het aanvragen van een proefrit en wat er precies met uw gegevens wordt gedaan, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@fietsvergelijkers.nl.

1.2 Winactie

Wanneer u meedoet aan een winactie is het noodzakelijk voor een juiste afwikkeling dat u de navolgende persoonsgegevens aan ons ter beschikking stelt: naam, leeftijd, e-mailadres. Voor deelname aan iedere winactie moet de deelnemer akkoord gaan met de actievoorwaarden en spelregels. Uitgebreide actievoorwaarden en spelregels worden bij iedere winactie vermeld.

1.3 Reclame

Wij willen u graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail
  • via social media

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.

1.4 Contactformulier

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet u bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

1.5 Nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin kunt u de volgende onderwerpen tegenkomen:

  • Nieuwtjes
  • Acties
  • Informatie over onze producten en diensten
  • Informatie over fietsmerken

Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Mocht u vragen hebben over het abonneren op onze nieuwsbrief of wat er precies met uw gegevens wordt gedaan, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@fietsvergelijkers.nl.

1.6 Advertenties

Onze dienst vertoont algemene advertenties. Hierbij houden we geen persoonsgegevens bij, we komen dus ook niet te weten of u deze leuk vindt.

1.7 Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven uw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij werken met bepaalde bedrijven samen voor een proefrit aanvraag (zie punt 1.1). Deze partners kunnen dus uw persoonsgegevens krijgen. Dit is nodig om u te kunnen leveren wat u heeft gekocht of aangevraagd, zoals een proefrit aanvraag. Zij kunnen u dan zelf reclame sturen. Zij zorgen er voor dat advertenties zo veel mogelijk interessante of leuke aanbiedingen bevatten. Zij kunnen u dan zelf benaderen om u dingen te verkopen.

1.8 Social media

In onze dienst zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

1.9 Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze dienst gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

2. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang.

2.1 Cookies

Onze dienst gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze dienst voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als u daarna onze dienst verder gebruikt, nemen wij aan dat u geen bezwaar hebt tegen de cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze dienst werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

3. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

4. Inzage en wijzigen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

4.1 Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

5. Contactgegevens

Fietsvergelijkers B.V.
Overtoom 47A
1054HB Amsterdam
info@fietsvergelijkers.nl