Racefietsen – Fietsvergelijkers

Racefietsen: verschillende soorten en maten

Racefietsen zijn natuurlijk niet alleen maar voor profwielrenners. Er zijn namelijk flink wat mensen die gezond en fit blijven met behulp van een goede racefiets. Wat is eigenlijk een goede racefiets? Deze informatie helpt je bij het maken van een goede keuze. Dat maakt het voor jou een stuk gemakkelijker.

Welke racefietsen zijn er?

Racefietsen zijn over het algemeen te onderscheiden op de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Dat kan bijvoorbeeld aluminium zijn, of carbon. Ook een mengvorm komt vaak voor. Daarnaast hebben alle merken zo wel hun eigen technische hulpmiddelen die het fietsen gemakkelijker, beter of aantrekkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld door pasvormen van zadels, of manier van schakelen of remmen. Veel gebruikte remsystemen zijn: V-brakes, hydraulische schijfremmen en mechanische schijfremmen. Wel zijn de fietsen allemaal in grote lijnen identiek in vorm. Dit maakt geen verschil per merk.

Welke racefiets kies je?

Wanneer je een racefiets moet gaan kiezen, dan kan je dit het beste doen door de opties te vergelijken met elkaar. In het geval van racefietsen wordt het dan al snel een vergelijking die draait om de prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt het in ieder geval wel wat gemakkelijker. Zo kan je ze bijvoorbeeld sorteren op prijs en ze dan vervolgens onderscheiden op de omvang van de opties die je voor die prijs krijgt.

Verschillende soorten racefietsen

Ga hieronder direct naar de juiste type racefiets en begin met vergelijken: