Giant TCR disc

Een zeer bekende racefiets in de collectie van Giant is de TCR. De prestaties en comfort zijn geweldig bij deze racefiets. Giant TCR disc is licht genoeg om te klimmen, maar ook perfect om sprinten. Benieuwd naar deze racefiets? Bekijk dan het filmpje!

Goedkope Racefiets

Cube Attain Pro Disc

Prijzen gevonden v.a.

899,-

Bekijk prijzen
Cube Attain GTC Race

Prijzen gevonden v.a.

1949,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope racefietsen

B’twin Triban 100

De ideale fiets voor een beginnende wielrenner

Ontdek deze ideale beginnersfiets: dankzij het enkele kettingblad vergis je je nooit meer van versnelling! Comfortabel dankzij de banden van 32 mm. Niets houdt je nog tegen om de weg op te gaan!

Giant Racefiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Giant racefietsen

Racefiets kopen

Racefietsen zijn er natuurlijk niet alleen maar voor profwielrenners. Er zijn namelijk veel mensen die gezond en fit willen blijven met behulp van een goede racefiets. Maar wat is eigenlijk een goede racefiets? Deze informatie helpt je bij het maken van een goede keuze en dat je dus de racefiets koopt die perfect bij jou past!

Welke racefietsen zijn er?

Om te beginnen is er zowel een heren racefiets als een dames racefiets te vinden. Daarnaast zijn er verschillende soorten materialen voor racefietsen zoals carbon en aluminium. Daarnaast hebben alle racefiets merken zo hun eigen technische hulpmiddelen die het fietsen gemakkelijker, beter of aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door pasvormen van zadels, manier van schakelen of remmen. Veel gebruikte remsystemen zijn: V-brakes, hydraulische schijfremmen en mechanische schijfremmen. In grote lijnen zijn alle racefietsen identiek qua vorm. Wat wel een verschil maakt is de prijs. Een goedkope racefiets vind je vaker bij onbekende merken zoals B’twin.

Welke racefiets past bij mij?

Wanneer je een racefiets zoekt, dan kan je dit het beste doen door de opties te vergelijken met elkaar. In het geval van racefietsen wordt het dan al snel een vergelijking die draait om de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kan je ze bijvoorbeeld sorteren op prijs, racefiets merk en type racefiets. Verschillende types zijn: elektrische racefietsen, comfort, lightweight, aero, tijdrit, cyclocross, gravel. Zoals je leest zijn er veel verschillende racefietsen op de markt. Daarom kun je pas een racefiets kopen als je echt alle opties bent nagegaan.

Racefiets merken

Er zijn veel verschillende merken die een racefiets aanbieden. Klassieke racefiets merken zijn Giant, Cube, Sensa en Scott. Maar ook de Specialized racefiets zie je steeds vaker rondrijden. De Giant racefiets komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar de Cube racefiets en Sensa racefiets komen uit Europa. Maar ook zeker de Trek racefiets mag niet in dit rijtje ontbreken! Wil je flink spenderen aan een nieuwe racefiets? Dan kom je snel uit bij een Cannondale racefiets of Rose racefiets.