Retro fietsen

De looks van vroeger, met de techniek van nu!

Populaire merken

Veloretti retro fietsen

Deze handgemaakte retro fietsen van Veloretti zijn verkrijgbaar vanaf € 369. Doordat er geen tussenhandelaren aanwezig zijn kan de prijs van deze stoere retro fietsen laag blijven.

Goedkope Retro fiets

Altec Retro N3 Heren

Prijzen gevonden v.a.

429,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope retro fietsen

Gazelle Van Stael 7 Heren

Stoer, uniek, en een retro look

Het robuuste stalen frame in combinatie met het retro uiterlijk zorgt voor een unieke look! Het gewicht van deze fiets is slechts 12,8 kg. en dat zorgt voor een goede wendbaarheid. Ook is deze fiets uit te breiden met geweldige extra’s!

Retro fiets kopen

Wat is een retro fiets? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Kort gezegd heeft een retro fiets de looks van vroeger, met de techniek van nu. Ook wordt een retro fiets wel eens een vintage fiets genoemd. Belangrijk om te weten is dat het frame en de bijbehorende accessoires zeer bepalend zijn voor het uiterlijk van deze fiets. Maar, zoals de specialisten zeggen, een fiets is pas echt retro is als er een lederen Brooks zadel op gemonteerd zit.

Retro fiets met of zonder versnellingen?

Versnellingen kunnen heel goed van pas komen als je langere afstanden wilt afleggen. Wel is het zo dat retro fietsen met versnellingen meer onderhoud nodig hebben dan zonder. Ook zul je dit zeker terugzien in de prijs. Dat geldt ook voor de keuze tussen een terugtraprem en handremmen. Uiteraard is het belangrijk dat je altijd een fiets kiest die bij jou past!

Is er verschil tussen een dames- en heren retro fiets?

Dames Retro fiets

Ben je op zoek naar een retro damesfiets voor dagelijks gebruik? Een retro fiets voor dames heeft vaak een lagere instap dan een heren retro fiets. Kies je juist voor een onderhoudsvriendelijke dames retro fiets zonder versnellingen of ga je juist voor een damesfiets met 3 versnellingen? Of ga je nog een stapje verder en kies je voor 7 versnellingen? Veel vragen maar wat je ook kiest, je weet zeker dat mensen je zullen nakijken.

Heren Retro fiets

Wil je online een stoere retro stadsfiets kopen? Met de stalen retro fietsen steel je zeker de show! De retro herenfietsen die tegenwoordig ontwikkeld worden kunnen als authentiek en onverwoestbaar beschreven worden. En mocht je echt in stijl door de stad willen, dan kunnen je de retro fiets nog altijd upgraden met mooie accessoires. Tot slot mag natuurlijk een Brooks zadel, een ouderwetse zilveren bel én old school handvaten niet ontbreken.