Scott fietsen vergelijken – Fietsvergelijkers

Scott fietsen vergelijken?

Check alle Scott fietsen en aangesloten fietsenwinkels!

Filter

Scott fietsen

Wil je graag kennismaken met een Scott fiets? De Scott fietsen hebben grote naamsbekendheid gekregen toen in 1989 de winnaar van de Tour de France gebruik heeft gemaakt van een innovatieve stuurontwikkeling, die door Scott is ontwikkeld. Het merk is vanaf toen ook op grote schaal fietsen gaan maken voor de consument. Daardoor is de populariteit enorm toegenomen in Nederland. Scott fietsen bestaat uit een uitgebreid aanbod van verschillende soorten en modellen. Dit heeft veel fietsers aangetrokken en deze zijn overgestapt naar dit unieke merk.

Kwaliteit en ontwikkeling

Scott racefietsen en mountainbikes gaan veel verder dan alleen de fiets. Ook de vele accessoires eromheen zijn zeer belangrijk. Het merk is immers altijd al bezig geweest met het ontwikkelen van de optimale omstandigheden om te kunnen fietsen. Dit is nog altijd te zien in zowel de modellen van de racefietsen als die van de mountainbikes. De frames zijn bijvoorbeeld van lichtgewicht aluminium om ze zo makkelijk mogelijk te beheersen te maken. Daarbij wordt vaak ook gezorgd voor een voorvork van carbon om het sturen en manoeuvreren een stuk gemakkelijker en minder zwaar voor de armen te maken. Reden genoeg om het serieus te nemen.

Meerdere terreinen

Het leuke aan zowel de racefietsen als de mountainbikes van Scott is dat ze geschikt zijn voor meerdere terreinen. Hier zijn modellen op aangepast zoals de Cross country mountainbikes. Hoewel de mountainbike natuurlijk beter geschikt is voor moeilijker begaanbare wegen en de racefiets juist voor de asfaltwegen. Dat neemt echter niet weg dat de fietsen juist in tegenstelling tot die van veel andere merken ook wat meer kunnen hebben door de materialen die gebruikt zijn en de manier waarop dit gedaan is. Dat maakt het dus ook direct een stuk aantrekkelijker om juist deze fietsen te overwegen als liefhebber van het rijden in de open lucht en de vrije natuur.