Sportieve hybride fiets kopen? Vergelijk nu in het totale aanbod

1 | Wat is een sportieve fiets?

Een sportieve fiets is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Alle uitvoeringen hebben echter ook een aantal belangrijke overeenkomsten. Sportief fietsen staat voor: lichtgewicht, lichtlopend, maar ook vooral duurzaam. Als recreatieve fietser heb je de keuze uit modellen die de kenmerken hebben van een toerfiets (afgesloten kettingkast, enkele versnellingen) tot modellen die gebruikt kunnen worden voor ultieme sportieve prestaties. Houd je van snelheid; dan ga je voor de racefiets. Is sporten in de natuur jouw ding; gun jezelf een mountainbike. Kortom de sportieve fiets biedt voor iedereen een passend model.

1.2 Online aanbod sportieve fietsen

De hoeveelheid online fietsaanbieders in Nederland groeit ieder jaar. Bekende aanbieders als Fietsenwinkel.nl, Matrabike.nl en Decathlon.nl hebben een ruim aanbod aan fietsen op voorraad. Bovendien is concurrentiestrijd tussen de online webshops groot. Daarom is het altijd verstandig om deze aanbieders te vergelijken.

1.3 Sportieve fiets kopen: Waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een sportieve fiets voor recreatieve tochten of wil je de weg naar werk of school sportief afleggen? Er is tegenwoordig genoeg keuze! Maar juist door het grote aanbod is het lastig om de juiste fiets te vinden. Check bij je aankoop in ieder geval de onderstaande, meest essentiele, onderdelen van je sportieve fiets.

Remsysteem

Er zijn veel verschillende soorten remsystemen beschikbaar bij sportieve fietsen. De meest voorkomende zijn hydraulische schijfrem en race remhoef. De beste remmen zijn hydraulische schijfremmen omdat deze uitstekend werken in de regen en modderige omstandigheden. Een ander voordeel is dat de velg niet slijt en niet warm wordt tijdens een afdaling of bij intensief gebruik. De race remhoef daarentegen is erg licht. Dus als gewicht erg belangrijk voor je is, kan deze rem voor jou toch de beste keuze zijn.

Overige remsystemen zijn Cantilever, hydraulische velgrem, mechanische schijfrem, rollerbrakes, terugtraprem en V-brakes.

Versnellingen

Om het aantal versnellingen van je nieuwe fiets te kunnen bepalen is het belangrijk om goed te kijken naar de af te leggen route. Wil je een sportieve fiets waarmee je veel in de stad rijdt dan kun je kiezen voor een beperkt aantal versnellingen. Loopt je route door bergachtig terrein of trek je graag de natuur in, kijk dan naar fietsen met meer versnellingsmogelijkheden.

Bekende merken van versnellingen zijn:

  • Shimano
  • Campagnolo
  • SRAM

Materiaal

Het frame van de sportieve fietsen is het hart van je fiets en bepaalt grotendeels het rijgedrag van je fiets. Er zijn vier gebruikelijke soorten materialen: aluminium, carbon, titanium en staal.

Bij aluminium frames wordt vaak gewerkt met legeringen. Puur aluminium is namelijk niet stevig genoeg. Carbon is duur, maar zeer licht in gewicht, roest vrijwel nooit en is zeer sterk. Titanium is het duurste materiaal dat gebruikt wordt om frames te maken. Stalen frames zijn over het algemeen zeer sterk, gemakkelijk om te maken en relatief goedkoop.

2 | Soorten sportieve fietsen

mountainbike

Mountainbike

Een mountainbike is ontworpen voor een specifiek doel, namelijk het rijden op onverharde wegen. Deze fiets staat bekend om zijn robuuste frame, dikke banden en vering. Hierdoor heeft de MTB meer grip op onverharde wegen.

Bekende merken zijn:

> Scott mountainbikes

> Cube mountainbikes

> Sensa mountainbikes

> Bekijk hier het totale aanbod mountainbikes

racefiets

Racefiets

Een racefiets is speciaal ontworpen om met hoge snelheid een parcours af te leggen, zoals bergritten en tijdritten. Een racefiets fietst zeer soepel door het lichte frame. Er is een groot aanbod aan racefietsen in verschillende prijsklasse.

Bekende merken zijn:

> Giant racefietsen

> Cube racefietsen

> Sensa racefietsen

> Bekijk hier het totale aanbod racefietsen

hybride fiets

Hybride fiets

Een hybride fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Deze fiets staat bekend om meerdere versnellingen, een versnellingsnaaf, naafdynamo en een verende voorvork. Een hybride fiets is een combinatie tussen snelheid en comfort.

Bekende merken zijn:

> Cube hybride fietsen

> Scott hybride fietsen

> Gazelle hybride fietsen

> Bekijk hier het totale aanbod hybride fietsen

Uitgelicht: Elektrische mountainbike

Elektrische mountainbikes worden steeds populairder in Nederland. Deze elektrische MTB is speciaal ontwikkelt om energie te besparen om langere en fysiekere tochten kunt maken. Voor oudere mensen die toch nog willen mountainbiken is dit een geweldige uitkomst.

> Bekijk hier het aanbod elektrische mountainbikes

Video: Hoe rijdt een elektrische mountainbike

3 | Sportieve fietsen in verschillende prijsklassen

sportieve fiets tot 1000

Sportieve fietsen in het lage prijssegment

Bij sportieve fietsen zijn de prijsverschillen groot. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit en uitrusting. Bekijk hieronder het aanbod van sportieve onder de €1000,-.

> Sportieve fietsen onder € 1000,-

Sportieve fiets gemiddelde prijs

Sportieve fietsen met een gemiddelde prijs

Het grootste aanbod bevindt zich in deze categorie. Benieuwd wat voor sportieve fiets je kan kopen voor €1000,- tot €2000,-? Bekijk het hieronder!

> Sportieve fietsen vanaf € 1000,- tot € 2000,-

Sportieve fiets vanaf 2000 euro

Sportieve fietsen in het hoge prijssegment

Het verschil bij deze hoogwaardige sportieve fietsen zit in de toegepaste remsystemen, shifters en uiteraard de kwaliteit in het algemeen.

> Sportieve fietsen vanaf € 2000,-