Gazelle CityGo

De Gazelle CityGo sportieve stadsfiets is niet stuk te krijgen. Dankzij het unieke design is de fiets altijd terug te vinden. Het frame is gemaakt robuust en licht aluminium. Doordat er twee sloten in de fiets zitten is deze lastig te stelen. Een zeer comfortabele, maar ook zeker sportieve stadsfiets met geïntegreerde verlichting.

Goedkope sportieve fietsen

Cube Cross Race Pro

Prijzen gevonden v.a.

649,-

Bekijk prijzen
Cube Access Ws Allroad

Prijzen gevonden v.a.

699,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle goedkope sportieve fietsen

B’twin Hoprider 500 Heren

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Speciaal ontworpen voor sportieve fietsers die graag wekelijks op pad gaan. De fiets is uitermate geschikt voor tochten vanaf 10 km. Deze sportieve hybride fiets is een veelzijdige fiets met 24 versnellingen en comfortabele aluminium frame. Als laatste bijkomende voordeel is de verende voorvork.

Cube sportieve fietsen

Cube Stereo 120 HPC SLT 29

Prijzen gevonden v.a.

4599,-

Bekijk prijzen
Cube Nuroad Pro

Prijzen gevonden v.a.

999,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle Cube sportieve fietsen

Sportieve fietsen

Voor iemand die veel kilometers fietst, is het kopen van een goede fiets natuurlijk erg belangrijk. Met een sportieve fiets, voor woon- werkverkeer bijvoorbeeld, is het een stuk makkelijker om regen en wind te trotseren. Op zoek naar een sportieve fiets? Weet waar je op kunt letten bij aanschaf!

Welk merk sportieve fiets?

Fietsen in een sportieve uitvoering zijn in heel wat merken beschikbaar. Dat kan het extra lastig maken om te kiezen. Ga je voor een sportieve fiets Batavus, of toch voor een sportieve fiets Gazelle? En dan hebben we het nog niet eens over minder bekende merken gehad. Goed om in het achterhoofd te houden: de ene fiets is de andere niet. Onderzoek goed welke fiets het beste aan de wensen voldoet.

Kenmerken sportieve fiets

Sportieve fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Niet alleen racefietsen en mountainbikes vallen onder deze term. Ook toerfietsen en hybride fietsen horen er bijvoorbeeld bij. Hybride fietsen zijn fietsen met een frame die een wat sportievere zithouding geven dan het frame van de gewone fiets. Hierdoor verhoogt het comfort en wordt het dus ook makkelijker om meer kilometers te maken. Veel van deze fietsen hebben daarnaast derailleurversnellingen; speciale versnellingen die het fietsen nog soepeler maken. Een derde belangrijke factor is het lichtgewicht frame dat de hybride fiets extra sportief maakt. Het frame maakt de fiets nog makkelijker wendbaar en zelfs draagbaar. Ga je er graag met de trein op uit, om fietstochten verder weg te maken? Dan is zo’n lichtgewicht fiets ideaal.

Sportieve fiets in elektrische versie

Nu is het makkelijk te denken dat de sportieve fiets er alleen is in een niet-elektrische versie, maar dit is zeker niet waar. Er komen steeds meer elektrische sportieve fietsen of e-bikes op de markt. Dit maakt het maken van lange toertochten voor veel mensen nog aantrekkelijker. Het is genieten geblazen van al die kilometers die gemaakt worden, zonder dat daarbij het zweet op de rug komt te staan.

Tips bij aanschaf sportieve fiets

Enthousiast over de sportieve fiets? Een sportieve herenfiets of juist een sportieve damesfiets is zo gevonden! Een aantal tips voor aanschaf:

  • Bedenk wat het doel is van aanschaf. Gaat het om het rijden van heel veel kilometers, of zoek je een fiets om snelle ritten te maken?
  • Sportieve fiets heren of dames? Er is nog een derde optie: een sportieve fiets met een lage instap. Wat minder flexibel? Dan kan zo’n lage instap heel fijn zijn;
  • Let op frame- en inchmaat van de fiets. De meeste fietsen voor volwassenen hebben wielen van 28 inch. Veel fietsen zijn in verschillende framematen verkrijgbaar, dus het is goed om te letten op welke framemaat het beste bij de lichaamslengte past.