Stadsfiets kopen? Vergelijk online tussen alle stadsfietsen!

1 | Wat is een stadsfiets?

Een stadsfiets wordt vooral gebruikt voor korte afstanden. Denk hierbij aan boodschappen doen en het reizen naar school of werk. Om dit goed en comfortabel te kunnen doen is een stadsfiets vaak simpel van ontwerp, heeft weinig onderhoud nodig (veelal een dichte of half open kettingkast) en heeft, naast een beperkt aan versnellingen, een terugtraprem en/of handrem. Verder is de fiets steving van contstructie en geschikt voor het bevestigen van bijvoorbeeld kinderzitjes of extra transportmogelijkheden (krat, mandjes,etc).

1.2 Online een stadsfiets kopen

De concurrentiestrijd op het gebied van stadsfietsen is groot. Voor de consument is er voldoende te kiezen. Het loont de moeite om op zoek te gaan naar de juiste fiets voor de beste prijs!

> Zie hier alle stadsfietsen

1.3 Stadsfiets kopen: Waar moet je op letten?

Op zoek naar een stadsfiets maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat is best logisch want de stadsfiets is de meest verkochte fiets in Nederland en heeft daarom ook het grootste aanbod. Fietsvergelijkers helpt je vast op weg!

2 | Soorten Stadsfietsen

damesfiets

Damesfiets

Het grootste verschil tussen damesfietsen en herenfietsen is de horizontale stang. Door de lage instap is het makkelijker om op de fiets te gaan zitten en af te stappen. Een andere verschil is dat de damesfiets een breder zadel heeft dan de herenfiets.

> Gazelle damesfietsen

> Cortina damesfietsen

> Batavus damesfietsen

> Sparta damesfietsen

> Bekijk hier het totale aanbod damesfietsen

herenfiets

Herenfiets

De horizontale constructie van het frame was vroeger nodig bij de herenfietsen, omdat het zorgde voor extra stevigheid. Tegenwoordig is dit niet meer nodig maar is de stang wel blijven bestaan voor het stoere uiterlijk.

> Gazelle herenfietsen

> Cortina herenfietsen

> Batavus herenfietsen

> Sparta herenfietsen

> Bekijk hier het totale aanbod herenfietsen

Fietsen met lage instap

Fietsen met lage instap

Fietsen met een lage instap worden vooral gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een grote stabiliteit gecombineerd met het gemak van opstappen. Daardoor wordt dit type fiets vaak gebruikt door bijvoorbeeld bezorgdiensten. Echter, deze fietsen worden tegenwoordig ook ingezet door mensen die moeite hebben om op een gewone damesfiets te stappen.

> Batavus fietsen met lage instap

> Cube fietsen met lage instap

> Bekijk hier het aanbod fietsen met lage instap

3 | Overige stadsfietsen

transportfiets

Transportfietsen

Een transportfiets is een fiets die speciaal ontworpen is voor het vervoer van goederen. Transportfietsen zijn over het algemeen stoer en trendy. De naam van de fiets zegt het al; deze fiets is handig voor het vervoeren van bijvoorbeeld boodschappen. De bekendste kenmerk van de transportfiets is de voordrager.

Bekende merken zijn:

> Gazelle transportfietsen

> Cortina transportfietsen

> Puch transportfietsen

> Sparta transportfietsen

> Batavus transportfietsen

> Bekijk hier het totale aanbod transportfietsen

bakfiets

Bakfietsen

Een bakfiets valt onder de categorie fietsen met een lage instap en transportfietsen. Deze fiets is te herkennen aan de twee of drie wielen en een grote bak voorop, waarmee bagage vervoerd kan worden. De voordelen van een driewielige bakfiets zijn de stabiliteit bij het op- en afstappen en het makkelijk parkeren.

Bekende merken zijn:

> Bakfiets.nl bakfietsen

> Babboe bakfietsen

> Cangoo bakfietsen

> Troy bakfietsen

> Gazelle bakfietsen

> Bekijk hier het totale aanbod bakfietsen

Vouwfiets

Vouwfietsen

Een vouwfiets is een relatief kleine fiets die ingeklapt of ingeschoven kan worden. Hierdoor is de fiets makkelijk om mee te nemen op reis. Een vouwfiets kan ook meegenomen worden tijdens het reizen zoals met de auto, bus, trein, tram, metro of het bagageruim van het vliegtuig. Tegenwoordig ook elektrische te verkrijgen.

Bekende merken zijn:

> B’twin vouwfietsen

> Tern vouwfietsen

> Dahon vouwfietsen

> Popal vouwfietsen

> Stokvis vouwfietsen

> Bekijk hier het totale aanbod vouwfietsen

retro fiets

Retro fietsen

Retro fietsen staan veelal bekend om het minimalistische maar zeer strak afgewerkt design. Zonder al te veel poespas zijn het sterke fietsen. Met het unieke en stijlvolle design ben je niet te missen op straat. Door het vele aanbod en merken is er voor ieder wat wils. Een oud design met de kwaliteit van nu!

Bekende merken zijn:

> Creme retro fietsen

> Gazelle retro fietsen

> Pepita retro fietsen

> Popal retro fietsen

> Excelsior retro fietsen

> Bekijk hier het totale aanbod retro fietsen

4 | Stadsfietsen in 3 verschillende prijsklassen

Lage instap tot 500 euro

Stadsfietsen in het lage prijssegment

Door het grote aanbod van verschillende merken is er veel verschil in de prijs. Het verschil zit vooral in het framemateriaal en het verschil in specificaties. Bekijk hieronder het aanbod van stadsfietsen onder de €500,-.

> Stadsfietsen tot € 400,-

Lage instap van 500 tot 1000

Stadsfietsen met een gemiddelde prijs

De meeste stadsfietsen bevinden zich in deze categorie. Benieuwd wat voor stadsfiets je aan kan schaffen voor €1000,- tot €1500,-? Bekijk het hieronder!

> Stadsfietsen van € 400,- tot € 800,-

Lage instap vanaf 1000 euro

Stadsfietsen in het hoge prijssegment

In het hoge prijssegment worden over het algemeen het minste aantal stadsfietsen gekocht van de drie prijscategorieën. De fietsen in deze categorie zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

> Stadsfietsen vanaf € 800,-