Populaire merken

Kieskeurig.nl Koopgids over fietsen

Weet je niet welke fiets je moet kiezen? Bekijk dan dit filmpje met advies waar je op moet letten bij de aankoop van een fiets. Kies je voor een racefiets, mountainbike of stadsfiets? Of heb je wat meer ondersteuning nodig? Kies dan voor een elektrische fiets.

B’twin Hoprider 900

Ontworpen voor: wie dagelijks fietst in de stad en daarbuiten

De fiets is geschikt voor verplaatsingen van meer dan 10 km.

Volledig uitgeruste, veelzijdige stadsfiets (27 versnellingen) om hellingen mee te beklimmen. Met zijn aluminium frame is dit een lichte fiets, de vork en zadelpen met vering zorgen voor veel comfort.

Stadsfiets Heren

Rose CPTL STREET

Prijzen gevonden v.a.

2948,-

Bekijk prijzen
Popal Valther Heren

Prijzen gevonden v.a.

299,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle heren stadsfietsen

Stadsfiets kopen

Op zoek naar een goede stadsfiets? Dan is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten stadsfietsen, te beginnen een dames stadsfiets en heren stadsfiets. Om deze keuze iets gemakkelijker te maken hebben we een aantal belangrijke aspecten op een rijtje gezet. Deze informatie maakt het kiezen een stuk simpeler. Want wat is nou de beste stadsfiets voor jou?

Welke stadsfietsen zijn er?

Stadsfietsen zijn er in heel veel vormen en maten. In de eerste plaats is er natuurlijk een verschil tussen herenfietsen, damesfietsen en fietsen met een lage instap. Daarnaast is er bijvoorbeeld de single speed zonder versnellingen en een sportieve stadsfiets. Ook zijn er verschillende uitvoeringen, van het klassieke model tot de hippe stadsfiets en van de basisvorm tot de urban stadsfiets. Dit betekent dus ook dat er heel wat vergeleken moet worden als je de juiste fiets wilt vinden.

Welke stadsfiets kies je?

Het vergelijken van stadsfietsen is een goede manier om erachter te komen wat de beste variant voor jou is. Dat begint bijvoorbeeld met het kijken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de stadsfiets modellen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel elke fiets kost. De prijs is heel belangrijk, zeker als je een goedkope stadsfiets wilt kopen. Let dus goed op lopende stadsfiets heren aanbiedingen. Ook zijn er aanbiedingen voor damesmodellen. Tot slot kan het handig zijn om naar de extra opties te kijken. Dit kan per merk en model verschillen.

Stadsfiets met versnellingen en een stadsfiets zonder versnellingen

Ben je een snelheidsduivel en wil je een snelle stadsfiets aanschaffen? Dan is uiteraard een stadsfiets met versnellingen een goede keuze. Deze zijn wel duurdere dan een stadsfiets zonder versnellingen. Voordat je dus een stadsfiets gaat kopen is het belangrijk om er achter te komen of je versnellingen nodig hebt. Bij een lichtgewicht stadsfiets zijn versnellingen minder snel nodig dan bij een zware stadsfiets. Dit komt omdat je meer gewicht bij je draagt.