Fixies vergelijken – Fietsvergelijkers

Op zoek naar een mooie fixie?

Vergelijk hier alle fixies!

Filter

Wat is een fixie?

Een fixie, ook wel fixed bike, single speed of doortrapper genoemd, is een fiets zonder versnellingen en dergelijke. Wil je een echte fixie, dan zit er ook geen rem op. Al zijn er wel steeds meer modellen die dit wel hebben. De fiets wordt vooral veel gebruikt door fietskoeriers, maar er zijn ook wedstrijden in te vinden. Het kan dus erg interessant zijn om hiervoor te kiezen. Wanneer je sportief wilt rijden en ook nog een extra uitdaging zoekt is deze fiets namelijk perfect.

Fixie kopen?

Wanneer je een fixie wilt kopen, ga dan niet over één nacht ijs. Het is immers een fiets die heel anders is dan allerlei andere fietsen. Dit betekent dus dat je goed moet uitzoeken welke kenmerken de fiets heeft. Dit kan namelijk best wel wat verschillen tussen de verschillende merken. Het gaat dan niet alleen om de aanwezigheid van remmen of niet, maar ook om andere zaken. Besteed hier dus wel voldoende aandacht aan voor je tot een aankoop overgaat. Dit kan veel goeds doen.

Vergelijk fixed bikes online

Het uitzoeken van de juiste modellen en merken fixed bikes kan je doen door online te vergelijken. Zo kan je zien waar je de beste service krijgt en wat de beste prijs is. Je wilt immers een fiets die lang meegaat en die niet te duur is. Andere zaken die een rol kunnen spelen zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden om extra accessoires te kunnen gebruiken of de aanwezigheid van remmen. Let hier allemaal goed op voor je een fixed bike koopt.