Stella Copenhague Light

  • Ultralicht frame
  • Magura hydraulische remmen
  • Ultra slim fit 14 Ah accu

Stella Copenhague Light

Als er één fiets onder de e-bikes moet worden aangewezen als een absolute aanrader, dan zou de Stella Copenhague Light weleens een goede kans kunnen maken. De fiets voldoet moeiteloos aan vele voorwaarden die door fietsers als belangrijk en aantrekkelijk worden ervaren. Het is dus ook niet voor niets dat dit model in veel gevallen positief uit tests en rapporten van experts komt. Dit heeft bovendien ook te maken met een aantal unieke kanten die deze fiets er echt uit doen springen ten opzichte van de concurrentie. Zo doet de e-bike de naam die deze gekregen heeft ook eer aan.

Stella Copenhague Light: de sterke punten

Als een veertje

Wanneer wordt gekeken naar de kenmerken die de Stella Copenhague Light uniek maken, dan zal altijd eerst over het gewicht gesproken moeten worden. Deze fiets is juist ontworpen met het laag houden van het gewicht als belangrijkste opdracht. Juist omdat e-bikes door de toevoeging van de motor en de accu over het algemeen wat zwaarder zijn kan dit enige last met zich meebrengen op het gebied van fietsbeheersing. Voor dit model is daar echter nauwelijks of helemaal geen sprake van. Het gebruik van lichte materialen helpt het totale gewicht met een aantal kilo’s terug te brengen.

Sneller de juiste stand

Het fietsen op een e-bike draait ook om het vinden van de juiste instellingen. Denk dan bijvoorbeeld aan de mate waarin de trapondersteuning moet helpen. Denk ook aan het versnellingssysteem. In het geval van de Stella Copenhague Light is het zo dat er gebruikgemaakt wordt van een systeem van Shimano van de hoogste kwaliteit. Premium Shimano Deore is de naam van dit systeem. Dat heeft maar liefst tien versnellingen waardoor voor elke situatie de juiste stand moeiteloos gevonden kan worden. Wind tegen en heuvelop vormen dan al snel geen enkel probleem meer. Dit maakt het comfortabel voor iedereen.

Veiligheid voorop

De keerzijde van het gemak waarmee een goed tempo bereikt kan worden op een e-bike als de Stella Copenhague Light is dat dit ook ten koste zou kunnen gaan van de verkeersveiligheid. Vallen door te hoge snelheid is hier een voorbeeld van. Vooral wanneer de remmen niet op orde zijn. Bij Stella is dan ook heel veel aandacht besteed aan het remsysteem. Het resultaat is een Magura hydraulisch remsysteem waarmee snel en goed tot stilstand komen geen enkel probleem is. Het is een systeem dat ontwikkeld is voor bergachtige gebieden, dus hoge snelheden in afdalingen golden als een goede testcase.

Kies de Sparta smart e-bike die bij jou past: