Tandems

Gezellig samen op pad

Elektrische tandem

Geen fietsen gevonden!

Sparta double X

De Sparta Double X is een kwalitatieve tandem. Deze comfortabele tandem is een perfect vervoersmiddel om er samen op uit te gaan. Benieuwd naar de eigenschappen van deze Sparta tandem? Bekijk dan het filmpje hiernaast.

Sparta Double X N8 Tandem

De Sparta Double X is de tandem met fietsplezier voor twee

De Sparta Double X beschikt over een met een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf, rollerbrakes en geveerde voorvork. Door deze afmontage kan je altijd lekker licht fietsen! En dankzij de 2-poots standaard staat de fiets altijd stabiel.

Sparta tandem

Geen fietsen gevonden!

Tandem kopen?

Een tandem is een fiets die zo is opgebouwd dat deze door twee personen voortbewogen kan worden. Beide personen trappen dus. De tandem is een uitkomst wanneer iemand een (visuele) beperking heeft. Hij of zij kan dan namelijk achterop zitten, terwijl de persoon die voorop zit zorgt voor het besturen van de fiets. Maar ook in andere situaties kan een tandem de ideale fiets zijn. Zo is er weinig gezelligs aan samen fietsen, als de één een heel ander tempo heeft dan de ander. Met een tandem heb je geen last van dit tempoverschil. Daarbij is het op één fiets ook nog eens een stuk makkelijker om eens lekker bij te praten. Een sportieve tandem kopen kan dus echt een interessante optie zijn!

Tips bij aanschaf tandem

Omdat een tandem toch net iets anders is dan een standaard fiets, kan het wat lastiger zijn om vast te stellen waar je bij aanschaf op moet letten. Een aantal belangrijke zaken:

  • De maatvoering van tandems is hetzelfde als die van standaard fietsen. Er is echter ook een extra maat om rekening mee te houden: de afstand tussen de twee zadels. Hoe groter deze afstand is, hoe meer ruimte de persoon die achter zit heeft.
  • Dat biedt ruimte voor een wat sportieve zithouding;
    Ben je van plan om lange afstanden af te gaan leggen? Dan zijn versnellingen een uitkomst. Je kunt ook overwegen om een elektrische tandem aan te schaffen. Deze biedt trapondersteuning, waardoor fietsen nog makkelijker zal gaan;
  • Er zijn verschillende fietsmerken die tandems maken. Of je kiest voor een tandem Gazelle of voor een ander merk zal uiteindelijk afhangen van wat voor jou de perfecte fiets is.

Twee in plaats van één

Twee mensen trappen sneller dan één; op een tandem ga je daardoor al snel harder dan op een standaard fiets. En hoe harder je fietst, hoe harder de remmen moeten werken om tot stilstand te komen. Goede remmen zijn bij een tandem dus van groot belang! Daarnaast moet een tandem ook heel wat gewicht kunnen dragen. Stevige banden zijn daarom een noodzaak. Tandemwielen hebben om die reden vaak speciale spaken, die sterker zijn dan die van een gewone fiets. Hierdoor wordt de levensduur van de banden flink verlengd.