Uitgelicht week 36: Dutch ID Tour Evo

  • Luxe toerfiets met een fijne rechtop
  • Bosch Active Cruise middenmotor
  • Comfortabele zithouding en goede wegligging
  • Satori verstelbaar stuur
  • Heuvel op is de motor niet heel krachtig

Dutch ID
Een elektrische fiets van Nederlandse bodem

Dutch ID is een elektrische fietsen fabrikant uit Nederland. De ontwikkeling vindt plaats in Nederland en wordt tevens met de hand gemaakt. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige fiets met een uniek design. Ook is een belangrijk gegeven dat Dutch ID uitsluitend elektrische fietsen ontwikkelt met een middenmotor systeem.

Dutch ID Tour Evo
Bosch Active Cruise middenmotor

Wat is nu eigenlijk echt belangrijk bij een e-bike zoals de Dutch ID Tour Evo? Het antwoord is natuurlijk de motor. Die moet niet alleen krachtig zijn, maar bij voorkeur ook weinig tot geen geluid maken. Dat op deze elektrische fiets de Bosch Active Cruise is gemonteerd is dan ook een nieuwe stap vooruit ten opzichte van vorige modellen. De motor werkt nog beter en is nog stiller dan al het geval was. Zonder dat deze extra weerstand oplevert wanneer deze juist niet in gebruik is. Dit zijn eigenlijk al drie pluspunten, aan de hand van slechts één onderdeel van de fiets.

Merk Dutch ID
Frametype Dames/Heren
Type fiets Elektrische fietsen
Remsysteem Shimano Rollerbrakes
Motortechnologie Bosch Active Cruise 250 W / 40 Nm
Motorpositie Midden
Versnellingen 7
Type naaf Shimano Nexus
Framemateriaal Hydroformed TIG-Welded aluminium

Verzeker de Dutch ID Tour Evo

Verzeker de Dutch ID Tour Evo vanaf € 2,35 per maand met de ANWB E-bikeverzekering!

Meer informatie

Dutch ID Tour Evo
Hydroformed TIG-welded aluminum

Het frame van de Dutch ID Tour Evo is ook niet zomaar een frame. Door het toepassen van nieuwe technologieën en materialen als Hydroformed TIG-welded aluminum is deze lichter dan ooit. Dit is met name voor e-bikes belangrijk omdat deze door de toevoeging van de accu en de motor al een stuk zwaarder werden. Juist door op onderdelen zoals het frame gewicht te winnen wordt de fiets alleen maar beter beheersbaar. Het lichte gewicht door het materiaalgebruik heeft echter geen invloed op de stijfheid en duurzaamheid van het frame. Dit blijft ook van het hoogste niveau en zorgt voor veilig fietsgebruik.

Dutch ID Tour Evo heren- en damesmodel:

Dutch ID Tour Evo Dames Dutch ID Tour Evo Heren

Dutch ID Tour Evo
Goede fietsbeheersing door juiste geometrie

Een e-bike maakt het fietsen van lange afstanden alleen maar leuker. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat lang in een bepaalde houding, zoals de fietshouding, zitten met bepaalde klachten kan komen. Dit geldt niet voor de Dutch ID Tour Evo. Als het gaat om de geometrie, dan is er eigenlijk geen fiets op de markt die hieraan kan tippen. De lengte van de bovenbuis, de hoek van de zadelbuis, aan elk detail is gedacht door de fabrikant. Daardoor kan er zonder zorgen over grote afstand op worden gereden door iedereen die er plezier in schept om dit te doen. Ook helpt dit bij de fietsbeheersing.

Reacties op de Dutch ID Tour Evo

Alle modellen van het merk Dutch ID?

Dutch ID heeft een groot assortiment aan e-bikes. Dus waar wacht je nog op?